onsdag 19 september 2012

Jag känner mig lite trött. Ganska så jättemycket trött faktiskt. Jag har inte kunnat sova ordentligt på två nätter och i morse när jag vaknade tidigt slog jag på Nyhetsmorgon och tittade på nyheterna. Det visades obehagliga bilder från Syrien på barn som blivit skadade. Berättades om sjukhus som blivit bombade, där barn klämdes i ruinerna. Bara någon minut senare stod Tilde de Paula och Peter Jihde (som för övrigt borde få sparken från Nyhetsmorgon) och pratade med någon som hett ut en kokbok. Och jag kände bara, vem bryr sig?! Jag skiter i att det har kommit ännu en kokbok. Oskyldiga små barn dör i Syrien och där står dom och pratar om en kokbok.
Hela den här förmiddagen har jag varit i tvättstugan och tvättat. Medan mitt liv har varit som vanligt så skjuts människor ihjäl, dödas för att någon är makthungrig. Och här sitter jag. Det gör ont i hela hjärtat när jag tänker på det.
Kommer världen någonsin att bli bättre?

1 kommentar:

 1. det kommer nog alltid att finnas saker som gör ont att ta in, är svåra att ta till sig eller acceptera... rädsla och mörker och våld...

  men du kommer inte alltid att känna som du gör nu. du kommer att bli varm i hjärtat och själen, känna glädje och kärlek igen. många många gånger :)

  livet består ju av allt detta, allt ihoptrasslat som ett enda stort garnnystan. mörker, ljus och skuggorna däremellan. vi bryr oss om det som berör oss, vi förändrar det vi kan, och gör det bästa vi kan för att hitta vår egen lycka inom oss och låta den reflektera utåt i form av medkänsla, mod och kärlek.

  vinden vänder om och om igen. det är ingen fara, allt kommer att ordna sig <3 :)

  varma kramar

  SvaraRadera