lördag 1 september 2012

Det här med krokning...


Det bästa med att vara ute och åka motorcykel är att man åker till nya städer där det finns garnbutiker som man aldrig besökt förut. När vi var till Eskilstuna tidigare i veckan för att hälade på en vän stannade vi till vid Nystvindan, och självklart kom jag inte ut tomhänt. Väl inne i garnaffären fick jag något ryck och bestämde mig för att lära mig kroka så jag haffade två nystan Odin och en kroknål och gick därifrån taggad och glad. Sedan dess har både garnet och kroknålen legat kvar i påsen i ryggsäcken och jag har inte orkat bry mig, men idag kom suget tillbaka. Med den här videon som hjälp håller jag nu på och krokar en ruta, mest för att testa. Hon i affären sa att man skulle använda två trådar i olika färger men jag kör med samma hela tiden. Jag har ingen aning om vad som är rätt och inte men fint blir det i alla fall.
Tanken slog mig förut att man kanske skulle ge sig på att kroka en filt. Det ser ju ut att bli väldigt tätt och tjockt och det är ju perfekt för en vinterfilt. Men hur gör man det på bästa sätt? Ska en lägga upp en himla massa maskor och kroka hela filten i ett stycke eller ska en kroka rutor och sedan sätta ihop? Det tål att tänkas på...

3 kommentarer:

 1. Jag måste fnissa - jag har ju precis lärt mig grunderna i krokning jag med, och jag krokar med EXAKT samma garn!! Samma färgställning och allt!:-)

  Om man ska göra breda saker behöver man en ändkrok och en kabel, de här kroknålarna vi har du och jag just nu är för korta.

  Jag håller på och krokar en liten filt till katterna, och jag gör "remsor" som är ungefär like breda som din där, och så tänker jag sy eller virka ihop dem sen.

  Vad jag kan se på bilden gör du rätt. Eller, vi gör i alla fall likadant...:-)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle göra rutor till en stor filt.

  SvaraRadera
 3. Hej Amanda,
  Jag hade kurs med Odin och det är underbart garn att kroka i.
  Det blir väldigt fint tycker jag och underbara färger.
  Det är upp till dig hur du vill kroka filten.
  Vill du att det ska se jämt och fint ut då kroka du den som ett stycke liksom (skulle jag göra)och krokar till dem kan du köpa här:
  http://www.amazon.co.uk/Bamboo-Afghan-Crochet-Curtzy-TM/dp/B005S0B44I/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1346662461&sr=8-5 eller så köper du kroknålar från KnitPro som du kan koppla till ett snörre med stop på ena sida.
  Eller om du vill att det kommer att se ut som rutor så gör du det.
  Lycka till och det ser mycket bra ut.
  Kram

  SvaraRadera