måndag 10 september 2012

En gästabudshelg

I helgen åkte jag, sambon och ett par vänner hem till Söderköping och färdades tillbaka till medeltiden. Det var ju nämligen dags för årets Söderköpings Gästabud. Dom andra var ambitiösa nog att klä ut sig men det ligger inte för mig så jag blev utsett till deras nutidsguide.

Fredrik och Björn tävlade i dragkamp...

...och Björn förlorade, haha :)


Gycklargruppen Trix. Det var dom jag såg fram emot mest att få se. Och deras eldshow.

En kunde prova på att skjuta pilbåge.


Trix framförde en helt magisk eldshow. Jag har sett dom varje år sen Gästabudet och dom blir bara bättre och bättre för varje år. Helt magiska!

Ni trodde väl inte att jag skulle komma därifrån utan garn? ;)

En kort avvikelse från medeltiden gjorde att jag fick träffa systerdotterns sköldpadda, Skorpan. Gudars, vad söt han är. Och snabb. Sköldpaddor ska ju vara långsamma, men det var minsann inte han.

3 kommentarer:

 1. Söderköpings gästabud är verkligen mysigt. Jag var där på fredagen med tre barn. De var lite utklädda, men har redan sagt att nästa år vill de ha riktiga medeltidskläder :)
  Eldshowen såg vi inte, tyckte att det blev för sent för barnen även om de försökte övertala mej att vara kvar. Fick nöja oss med gyckel :)

  SvaraRadera
 2. Ni hade tydligen jättekul.
  Härligt med såna dagar.
  Var det någon som spinnade på spinnrock också?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt det ser ut! Jag höll på och lajvade en massa när jag var tonåring och när jag ser sånt här ångrar jag ju att jag la av... :)

  SvaraRadera