måndag 2 september 2013

En helg i medeltiden


I helgen var jag och B hem till Söderköping för att gå på årets gästabud, som vi alltid gör. Hela staden hade förvandlats till medeltid igen.

Hela Rådhustorget var fyllt av olika mattält, kanderade äppel, brända mandlar och medeltida musik.

Jag hade min egna medeltidsmänniska med mig. Själv är jag inte så mycket för att klä ut mig. Men Björn, som den gamla lajvare han är, har flera olika klädnader som han sytt själv.

Höjdpunkten var eldshowen med Gycklargruppen Trix. Jag har sett dom sju år i rad nu och dom blir bara bättre och bättre. Helt briljanta! 
Dom gör inte bara eldshower utan dom gycklar ibland också. Och får en att skratta så en får ont i magen.

Självklart kom jag därifrån med väskan full av garn. Det gröna köpte jag på marknaden av en kvinna som växtfärgat alla sina garner. Det är 1-trådigt ull. Dom andra köpte jag i lokala garnbutiken och ska bli virkade lappar som ska bli en filt. Typ.

5 kommentarer:

 1. Vad roligt att få ta del av din helg i medeltiden :)Fina bilder.
  Härliga garner.

  SvaraRadera
 2. Visst är det mysigt! Jag var där på fredagen med barnen för tredje eller fjärde året i rad. Har aldrig varit och sett hela föreställningen, utan nöjt oss med de små föreställningar de ger vid kyrkan men kan tänka mej att de är bra. Barnen får bli lite större så att de orkar vara uppe så sent. Till nästa år måste jag sy medeltidsinspirerade kläder till barnen, de har tjatat i två år nu och egentligen skulle de varit färdiga i år... Du hade med dej en fin medeltidsmänniska. Kanske ska du och jag också våga nästa år?

  SvaraRadera
 3. Fina garninköp! Medeltids- och andra historiska marknader är alltid roligt. Här nere i södern ser vi fram emot vikingamarknaden i Gudahagen på gränsen mellan Skåne och Blekinge i mitten av månaden. Det brukar vara jättetrevligt!

  SvaraRadera
 4. Åh vad mysigt! Jag har ännu inte varit på nåt "riktigt" medeltidstjosan.

  SvaraRadera
 5. Åh vad mysigt! Jag är också gammal lajvare, men insåg snabbt att jag tyckte förberedelserna var roligare än själva lajvet...

  Men jag tror du skulle vara superfin i en medeltidsklänning! :)

  SvaraRadera