fredag 3 januari 2014

Stash-o-meter 2013

Under året som gått har jag hållit koll på hur mycket garn som gått in och ut ur stashen. Jag blev inspirerad av Stick with us-podcasten och "redovisar" varje månad i deras grupp på Ravelry. Det har varit väldigt nyttigt att se hur mycket garn jag köper i förhållande till hur mycket jag stickar upp.

Saker jag lärt mig under 2013 om min garnkonsumtion:
Att jag fick in 40,688 meter garn i stashen under hela året.
Att jag stickade upp 25,177 meter garn.
Att jag i snitt får in 3390 meter garn i månaden.
Att jag i snitt stickar upp 2098 meter garn i månaden.
Att jag i snitt får in 1292 meter
mer garn än vad jag gör av med per månad.
Att jag inte ska köpa garn bara för att det är fint utan det ska också finnas en tanke om vad det ska bli.
Att jag inte ska köpa bara ett nystan här och där för då blir det bara liggande. Det är bättre att köpa lite större mängd för då kan det faktiskt bli något.
Att jag ska köpa garn av bra kvalitet.

Det här är något jag ska fortsätta med även under det här året för det är lätt att det skenar iväg i stashen annars. Men det handlar också om att bli medveten om vad det är jag köper egentligen. Stora mängder i stashen gör inget utan det viktiga är medvetenheten om vad det är som ligger i stashen och vad jag gör med det. 

2 kommentarer:

  1. He he... Så kan det gå! Fast det är rätt bra att man tar "tempen" på sina beroenden och svagheter sådär ibland. Själv har jag kommit fram till att jag stickat upp dryga fem kilo garn i år, men hur mycket som trillat in har jag faktiskt inte vågat mig på att titta än. Men jag hoppas verkligen att det är mindre, jag har jobbat ganska hårt på att sticka från stashen och inte köpa i onödan... :P

    SvaraRadera
  2. Imponerande statistik! Inte bara siffrorna, utan att du faktiskt orkat föra statistiken över hela året.

    SvaraRadera