onsdag 22 januari 2014

Bitten by the spinning bug - igen!

Först och främst, TACK för all fin respons på mitt nya mönster! Jag är så glad över all pepp och hejarop jag har fått från er.

Vad har hänt sen sist då? Inte så himla mycket faktiskt. Stickning har känt lite tråkig och jag har inte hittat det projektet. Istället har jag dammat av Ingrid, min fina spinnrock. Jag började med att spinna ett förgarn från Ullcentrum. Det är så himla bra med förgarn ibland, när man vill spinna men ändå titta på tv till exempel, det enda man behöver tänka på är att trampa och mata in garnet.


Och så har jag börjat spinna ett kardflor som jag köpte från Limmo-design på syfestivalen i höstas. Det är första gången jag spinner från kardflor men det går bra, än så länge ;)


Men innan jag började spinna allt ovan så fixade jag med det här garnet. Jag spann och plajjade det i höstas men så har det bara suttit kvar på spolen sen dess. Men nu är det tvättat, vägt, mätt och härvat - alltså färdigt garn! Den här härvan, som är två-trådigt garn i Corriedale-ull, väger 82 gram och är 339 meter lång. Sjukt nöjd är jag med den!

6 kommentarer:

 1. Supersnygga garn! Sticklusten kommer säkert tillbaka, bara lugn. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag tänker att den kanske kommer om jag slutar leta.

   Radera
 2. Hej fantastiskt fint garn. Jag har oxå blivit biten av the spinningbug. Hur gör du när du plajar? Vilken teknik? Du får så fina härvor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag gör lite olika, men för det mesta plajjar jag bara rätt och slätt från två spolar. Ibland kör jag navajo och ibland andean bracelet. Jag testar lite olika :)

   Radera