måndag 31 december 2012

Tack och hej 2012!

Året 2012 kan vara ett av dom jobbigaste i mitt liv. Det började med kaos i stort sett med både död och kidnappning i bekantsskapskresten och jag bröt sönder och samman när det förflutna som jag tryckt undan kom ifatt. Alla framsteg jag gjort de senaste åren var som bortblåsta och jag var i stort sett liggande i tre månader innan jag fick någon hjälp. Jag vågade inte gå, inte äta, knappt ens andas utan att dödsångesten och panikångesten slog till. Men jag fick faktiskt hjälp, både medicin och terapi, och av en fantastisk sambo! Och nu, nio månader senare, är jag inte helt "återställd" men på väldigt god väg! Och stickningen är en av sakerna som har rätt mig genom det här året!

Jag stickade massa sjalar! Både Swallowtail och Gratitude stickade flera gånger om.

Och vantar stickade jag också. Både med och utan fingrar. Stoltast är jag över kärleksvantarna till Samuel och Elvira som dom fick i bröllopspresent. Jag designade dom själv och dom passade perfekt.

Som vanligt stickade jag sockor men konstigt nog inte lika många som jag brukar. Vilket märks nu när det är vinter och fötterna fryser. Jag måste sluta ge bort alla sockor jag stickar!

Men å andra sidan så har jag stickat på koftor och tröjor. Två koftor och en tröja till mig själv, en kofta till sambon och en tröja till en vän i 30-årspresent. Owl-tröjan har verkligen blivit en favorit och jag har köpt garn till en till, en kortärmad. 

Jag har stickat lite annat också. Lite pannbank, en mössa, ett babyset och ett par virkade converse. 

Men jag får inte glömma det viktigaste. I Augusti åkte jag på stickläger i Fattigskogen. Det kan vara det bästa jag har gjort det här året. Där vände det och jag insåg att jag kan faktiskt åka iväg själv, jag kan umgås med människor, det finns faktiskt folk som till och med vill umgås med mig. Det var en helt underbar vecka där jag stickade massor och fick provspinna på en spinnrock. Och det viktagste; en vecka där jag träffade helt underbara människor som jag tycker om så himla mycket och som jag saknar! Kärlek till er!

Så nu hoppas jag på att 2013 blir ett bra stickår, att jag fortsätter att ta stora kliv framåt psykiskt, att jag blir starkare fysiskt (blir jag lite mindre i omfång är det bara ett plus) och att jag får fortsätta ha fantastiska människor runtom mig. 

13 kommentarer:

 1. Gott Nytt År!
  Jag önskar dig ett riktigt bra handarbetsår (som är lite lugnare på det känslomässiga planet). Kram!

  SvaraRadera
 2. ÄLSK! Du ska få en enorm kram i Rättvik snart för JAG är SÅ glad att du kom till Fattigskogen och blev en sån där kär stickvän! ÄLSK!

  SvaraRadera
 3. Allra allra finaste du! Jag önskar dig allt allt allt gott inför 2013, det förtjänar du verkligen!

  Jag är så oerhört glad att du kom till sticklägret så jag fick träffa dig. Du är en sån fin, varm och härlig människa, en man skulle vilja ha nära sig varendaste dag just för att du är du!

  Tänk vad mycket du gått igenom och där står nu du, starkare än du tror! Fina fina!

  Massa massa kramar!!

  SvaraRadera
 4. Önskar dig ett gott slut ocph ett fantastiskt 2013!

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar nyårskrönika! Det är så härligt att läsa att du mår bättre nu efter den taskiga början på förra året. <3
  Och det är fantastiskt att se din otroliga produktivitet (där ligger man verkligen i lä i år). Man ser verkligen att du utvecklats som stickerska under det här året och de saker du gör är superfina.

  Och jag hoppas att vi får se mycket av Manduzana även under 2013! Så gott nytt år till dig kära bloggkompis! <3

  SvaraRadera
 6. Gott nytt år! Du har hunnit med en massa fina stickade alster under året. Hoppas 2013 blir ett lika bra stickår, men mindre känslomässigt kaos. när jag ser din Offe, så blir jag sugen på att göra klart min/mina. Har 2 påbörjade....
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Kram! Läser varje dag!

  SvaraRadera
 8. Herre jösses! Jaq kollade just på Ravelry vad jag gjort (Stickat) det här året och jag insåg att det var inte så jäkla mycket. Och sedan såg jag det här inlägget. Vad har jag hållt på med?! Och hur har du haft tid?!?!

  Hur som helst, önskar dig ett gott nytt år. Tycker om dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Fantastiskt fina saker du visar upp i din blogg......önskar dej ett gott nytt år......att du får må bra......och får fortsätta inspirera oss...:)

  SvaraRadera
 10. Jag hoppas verkligen att 2013 blir ett bättre år för dig!! Och du stickade mycket mycket fina saker under det gångna året. Fortfarande använder jag de halv vantar du stickade åt mig varenda dag och jag är så glad för dem!! =)

  SvaraRadera
 11. Helt underbara saker du hunnit sticka 2012!
  2012 verkar varit ett kämpigt år för många, men jag hoppas och tror att 2013 är ett faaantastiskt år! Så håll tummarna med mig :-)

  SvaraRadera
 12. Tack, snälla alla ni för ert pepp och alla fina ord :)

  SvaraRadera
 13. Åh fina du, du skriver så fint om något så svårt! Jag önskar jag kunde marinera dig i lycka och kärlek och att du bara skulle få må *bra* hela 2013! Var rädd om dig och lyssna på kropp och hjärta! Och vad mycket fint du stickat! Kram

  SvaraRadera