torsdag 6 december 2012

Starta en stickklubb?

Igår lyssnade jag på senaste avsnittet av Stickpodden där dom bland annat pratade om stickcaféer och jag blev alldeles peppad.
Jag flyttade hit till Uppsala för ett par år sedan tillsammans med Björn utan att känna någon, förutom ett par bekanta i Björns klass. Åren har gått och jag känner fortfarande inte särskilt många här. Vi är en liten grupp som träffas då och då, alla kopplade till Björns utbildning på något sätt, och jag tycker om dom jättemycket men jag har inget eget forum. Jag har pratat mycket med min kurator om det här och hon manar hela tiden på att jag bör hitta mig ett eget forum, umgås med folk som inte är gemensamma vänner. Det är rätt svårt för mig, jag pluggar hemifrån och har ingen naturlig plats att träffa folk på. Så i våras tog jag mig i kragen och letade upp ett av de två (som jag vet om) stickcaféerna som var på Vuxenskolan och jag var skiträdd (som jag alltid är för nya människor). Det var absolut inget fel på det men jag kände mig inte alls bekväm. De som var där var nästan alla myyycket äldre än mig och vi satt i något slags klassrum och jag var blyg och sa kanske fem ord på hela kvällen. Jag har tänkt att gå dit igen flera gånger och ge det en chans till men jag kommer mig inte för, hittar inte motivationen.
Det andra stickcaféet har jag inte besökt men som jag har förstått det så måste man vara medlem i föreningen Sticka för att vara med där.

Så när jag lyssnade på podden och dom berättade om hur stickklubben där uppkom tänkte jag att det lät som något jag gillade. Att sticka på ett riktigt café med liv och rörelse runtom. Tanken kom då att jag kanske skulle dra igång något, starta en stickklubb i Uppsala. Hur svårt kan det vara liksom? Uppsala är en stor stad, en studentstad, det måste finnas fler i min ålder (och andra åldrar såklart) som vill sitta på ett riktigt café och sticka och prata i ett friare forum. Eller hur?
Hur som så kommer inget att ske förrän efter nyår. Men jag ska ge det en rejäl funderare. Jag gillar ju det här med att fixa, ta ansvar och ordna saker för andra och mig själv, när jag orkar. 

11 kommentarer:

 1. Go, Manduzana go!
  Jag har visserligen inte startat något stickcafé själv, men hittat till ett via facebookgruppens stickcafé. Minns inte riktigt hur, men rätt som det var så såg jag att det var några som träffades i Norrköping så jag tog min stickning och åkte dit. Lite läskigt första gången, men jag hade med yngsta dottern på sju som sällskap.
  Nu blir jag inbjuden via ett event i facebook så att jag vet när och var vi ska träffas. Kan inte komma varje gång men ibland. Vi är spridda i ålder.

  SvaraRadera
 2. Ett tips, snacka med tjejerna på yllotyll! Dom vill säkert hjälpa till, om inte annat med att sprida ordet om att det finns om du startar upp något. :)

  En annan sak att fundera på kan vara Uppsalas träffpunkter. På träffpunkt Tinget vet jag att dom har hantverksgrupper där man kan sticka/virka eller vad man vill. :) Om du är nyfiken på träffpunkterna (dom är till för daglediga/daglediga med psykiska problem) så fråga gärna mig, jag har gått i flera av dom men har mått så kasst senast tiden så att nu har jag inte kommit iväg som jag ska. Men det är bra grejer och kan vara värt att prova på!

  SvaraRadera
 3. Låter som en bra idé! Synd bara att det är så långt härifrån. Jag har Amandaabstinens! Jag blir så glad när jag läser dina inlägg. Du är en sån härlig person som inspirerar och får mig på bra humör. Kraaam

  SvaraRadera
 4. Tyvärr är det lite föör långt för mej att åka till Uppsala o ett stickcafé MEN absolut inte för långt för att berätta vikken härlig o inspirerande Blogg jag hittat till :)
  Vilken ???? Jo din.:)
  Har suttit o kikat o läst nu en stund och jag ser massor av härliga läckra grejer, va duktig du är :)
  Tyvärr så måste jag göra mej klar för jobbet men jag tittat in lite senare.
  Du verkar ju vara en jätte härlig tjej åxå så hit kommer jag gärna tillbaka :)


  Ha de så gott :)

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag och min hundkompis, startade ett stickcafé i vår "by" förra hösten. Vi lånar hyresgästföreningens lokal en gång i veckan. Fixar kaffe till självkostnadspris och fika bröd är det alltid någon baksugen som har med sig! Annars duger Ballerinakex bra ( som vi har i reserv). Vi satte upp lappar i trappuppgångarna och på ICA och Konsum. Trodde nog inte det skulle koma någon.... Men vi håller på fortfarande. Ibland är vi bara fem stycken, edan andra gånger är vi elva-tolv stycken!
  Sätt igång! Det är jättekul!!
  Lycka till!
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 6. Heja, heja! Jag tycker att du ska köra på! Även om det finns andra grupper som samlas, så finns det alltid utrymme för nya initiativ, särskilt om det är enkelt och opretentiöst. Jag skulle jättegärna vilja sticka tillsammans med andra (för jag känner mig ensam i mitt slöjdande på min kammare), men jag hinner inte av logistiska skäl eftersom jag pendlar varje dag (vilket tar ca 3 h per dag). Men om jag hade tid, skulle jag verkligen vilja dela min hobby med andra, och det tror jag även att andra vill. Ha en fin andraadventshelg!

  SvaraRadera
 7. Åh, vad synd att du inte bor i Stockholm. Jag hade mer än gärna stickklubbat med dig!

  SvaraRadera
 8. Hade jag fortfarande bott kvar i Uppsala hade jag så gärna varit med! Det är inte så lätt att finna sin egen plats eller sina egna vänner på ett nytt ställe.. Jag har ett par tre stycken efter fem år. Kanske också borde fundera på att starta ett eget stickcafé?!

  SvaraRadera
 9. Vad är det du studerar förresten?

  SvaraRadera
 10. Gör det!
  det kan vara läskigt i början och man får försöka sprda nyheten så att folk hittar dit! Annars kanske man får vara beredd på att sitta själv ett tag innan den första vågar sig dit! jag lovar att du kommer träffa massor med trevliga människor som har längtat efter nya stickkompisar precis som du! Och har du vägarna förbi kalmar är du alltid välkomen att titta förbi hos oss!

  SvaraRadera
 11. Hej hej! Kikar in här emellanåt, men har inte gett mig tillkänna förut. Nu kan jag inte låta bli. Klart du ska starta stickkafé! Jag har oxå varit sugen på det jättelänge, men inte vetat var. Jag är inte på långa vägar lika duktig som du, men har intresset. Gick till mitt bibliotek, för jag tänkte att där vet de nog var man kan vara. OCH det blir där! Jag är jätteglad och vi kommer köra första måndagen i varje månad, i biblioteket, 17-19. Bibliotek är bra! Lycka till!

  SvaraRadera