onsdag 6 februari 2013

Lite nätkärlek i stickvärlden

Det är mycket skriverier nu om näthat och om kvällens Uppdrag Granskning som ska handla just om det. Och det är bedrövligt att vissa människor tar sig rätten att förtala och kränka andra på internet. Så för att väga upp det tänker jag nu ösa ur mig en maaaaassa nätkärlek istället!
I stick-blogg-världen är vi nog ganska bra på att uppskatta varandra men vi kan alltid vi bättre. Jag börjar! ;)


Först ut är Ulrika. Hon är en underbar människa som delar med sig av så mycket fint i sin blogg och tar så fina kort på alla sina djur och sina fina stickningar. Dessutom driver hon Stickamera som är den viktigaste hemsidan inom den svenska stickvärlden och som ordnar med mysiga stickträffar lite nu och då. Och så har hon Stickamerashopen där hon säljer massa gosigt kvalitetsgarn och ljuvliga smycken som är stickrelaterade :)

Visalisa är världens finaste människa! Hon inspirerar mig otrolig mycket och är alltid peppig. Jag har gått två olika stickkurser för henne och hon kan vara den bästa läraren någonsin. Hon är aldrig dömande, låter en få lära sig i sin egen takt och stöter en på problem så har hon alltid tusen olika tips och tricks på hur en kan göra. Dessutom designar hon assnygga och roliga mönster. OCH är den som ordnar med Online Stickcaféet på Facebook.

Två andra som designar otroligt fina (framförallt) vantar är Kamilla och Clara. Vill ni sticka fina, genomtänkta och roliga vantar är det dit ni ska vända er!

Är det någon som inspirerar mig sjukt mycket inom broderi, men också stickning, så är det Hedvig. Hon broderar helt sjukt snygga saker och har verkligen moderniserat sina broderier. Det blir så snyggt när hon mixar det gamla med det nya. 

Har du noll stickinspiration och känner att allt bara är jäääättetrist? Gå in på Dödergöks blogg! Hon inspirerar mig alltid med sitt sätt att använda färg och jag blir så peppad av att kika runt där. 

Hjälpstickan och Hjärtekatten är två "organisationer" som visar att vi kan hjälpa andra med vårt handarbete också. Hjälpstickan tar emot handstickade plagg och skänker till hemlösa och andra behövande. Och till Hjärtekatten kan en virka små katter som sedan skänks till hjärtsjuka barn. Båda projekten är behjärtansvärda och har ni inte kommit i kontakt med dom tidigare så borde ni verkligen kika in på deras hemsidor! 

Och sist, men inte minst, så vill jag ge massa kärlek till Elin och Karin som varje vecka spelar in Stickpodden. Jag älskar när människor ger av sig själva och sin tid till andra och det är precis vad dom gör. Tack tack tack för världens bästa pod! 

Vad inspireras du av och vem vill du ge lite extra närkärlek till idag?

18 kommentarer:

 1. Jag vill ge lite nätkärlek till dig!!! Jag har nyss hittat hit via Ulrika och jag tycker att du stickar så fina saker och är så generös att dela med dig.
  Jag är ofta inne och läser din blogg. Vi ses igen!

  SvaraRadera
 2. Alltså.
  Nu gråter jag.
  Du är så JÄVLA FIN! Inifrån och ut. MASSA kärlek tillbaka till dig finaste Amanda (den älskade)!
  Helt rätt nätkärleks-inlägg i rätt tid, och jag är fantastiskt smickrad av vad du skriver om mig. TACK!

  SvaraRadera
 3. Ja nu grinar jag med. :-)
  Älskade Amanda, jag avgudar dig! Det har jag gjort från första sekunden vi sågs irl.
  Du utstrålar en sådan värme, det kan inte finnas en människa som inte trivs i ditt sällskap!

  Kärlek!

  SvaraRadera
 4. Inte undra på att du har så fina vänner. Du är ju själv så fin. Bra initiativ förresten.

  SvaraRadera
 5. Åh, så fint skrivet om fina personer. :)
  Är helt övertygad om att du är en fantastisk människa IRL också, det känns så ända in i hjärteroten.
  Kram på dig vännen! <3

  SvaraRadera
 6. Så fint av dig att vända på det hela och skriva snälla saker om folk istället. Mycket bättre än att bajsa på varandra! :)

  SvaraRadera
 7. Finaste Amanda! Kan inte annat än att hålla med dig i dina beskrivningar av dessa underbara stickmänniskor. I min värd är du också en av dem som tillför livet glädje och inspiration. Om du bara visste hur mycket du själv tillför bara genom att vara den person som du är! Du är en av dem jag saknar mest från Fattigskogslägret! Kram!

  SvaraRadera
 8. Jag tror starkt på att de vi ger får vi också tillbaka, ett otroligt fint blogginlägg, det gjorde mig alldeles varm. Tack!

  SvaraRadera
 9. Ååååååh! Nu blir jag alldeles rörd ju! Du är ju för rar... Dessutom blir jag glad att höra det just om broderierna eftersom jag är i en liten broderisvacka just nu. :)

  SvaraRadera
 10. BRA skrivet! Nätkärlek till alla som är vänliga och härliga här ute i bloggvärlden, både gamla och nya bekanskaper, till dig tex, ha en bra helg Karin

  SvaraRadera
 11. Massa kärlek tillbaka! Vilket fint initiativ!!! KRAM

  SvaraRadera
 12. Här kommer världens största kram! KRAAAAAM!

  SvaraRadera
 13. Mer kärlek till världen tycker jag!Fint skrivit man behöver mer sådant!

  SvaraRadera
 14. Men åh, fina Amanda, vilket härligt inlägg.
  Så smart att du vände på steken :D
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 15. Tack, snälla ni, för all respons! Jag blir så glad när jag ser att det finns så härliga människor som ni här i världen :)
  Kärlek till er alla!

  SvaraRadera