tisdag 5 februari 2013

I min stickkorg


I snart en vecka har jag varit sjuk och blivit förpassad till soffan. Utan min trogna följeslagare stickkorgen hade jag blivit tokig under dom här dagarna. Så nu tänkte jag visa upp vad som döljer sig i min överfulla stickkorg för tillfället :)

En Owl-stickning i lila Nepal, en Pomatomous-stickning i Crazy Zauberball och en påbörjad Offe i Grane. Offen har legat i botten av korgen ganska länge men både tröjan och sockorna stickar jag på ganska flitigt. Om det inte kommer något annat emellan, haha. 

Mina två stickfodral har en ständig plats i stickkorgen. I det översta stickfodralet bor strumpstickor och virknålar och i det nederna bor rundstickor och Knit pro-tippar och kablar.

Det bor andra små prylar i min korg också.
En våg så jag kan väga hur mycket garn det gått åt till alla olika stickningar.
En påse med två knappar i, en knapp är en Tobbelobbeknapp och den andra har jag fått från Johanna.
En liten burk som jag fått av Lisa med en stickande Snorfröken och där jag förvarar jag mina stickmarkörer. 
Till sist, en Barkleys-ask med en massa småprylar i. Ett mått band, två varvräknare, synål, stoppnålar, säkerhetsnålar, knit pro-verktyg, knit pro-stopp och förlängare till kablarna. Det går i mycket i den där lilla asken :)

Det ligger några färdiga stickningar i korgen också. Två par pulsvärmare som jag använder lite nu och då. Och så sockorna till syster som inte har hittat ner i ett postkuvert ännu. 

I korgen bor även fyra nystan nyinköpt garn. Två sorter från Colinette; Jitterbug och Cadenza. Dom ligger där och mognar och hoppas på att bli något snart. 

Diverse mönster på stickningar jag håller på med eller vill börja på finns också i korgen. Tillsammans med en block, en penna och min magnetiska mönstermapp som jag använder när jag stickar i diagram. 

Allra längst ner i botten av korgen ligger det här. Min skam och mitt dåliga samvete! Två framsidor till ett varsitt kuddfodral till soffan. För ganska många år sedan så kom jag på att jag skulle virka kuddfodral och ha i kökssoffan och det här är vad som har blivit av den idén.


Hur ser det ut i din stickkorg precis just nu? Berätta berätta :)

3 kommentarer:

 1. Åh så roligt att kika i din korg! Min är... en hög med en korg underst just nu...

  SvaraRadera
 2. Inspirerande "bekännelse". :-) Min korg har eskalerat till
  ett hörn...

  SvaraRadera
 3. Vilken tur du har som orkar sticka fastän du är sjuk, tur i oturen :) Så fort jag får minsta lilla feber försvinner min stickförmåga och jag ligger som en annan grönsak i soffan och lider.. :/ Härliga färger på ditt nyinköpta garn!

  SvaraRadera