tisdag 26 mars 2013

Sticka bör man annars dör man.

Lite så är det. Jag får lite abstinens om jag inte får sticka tillräckligt mycket. Lite galen blir jag. Och det har jag varit den senaste veckan, haha. Det har varit mycket annat och stickningen har fått stå lite åt sidan. Men bara lite. 

För tröjan har faktiskt växt en del på längden. Och ju mer jag stickar på den desto mig övertygad blir jag om att jag ska strunta i att sticka ärmar på den och bara göra den kortärmad helt enkelt. Det kan nog bli riktigt snyggt! 

Men jag måste erkänna att under helgen stickade jag en hel del. Så här mycket på en socka, ganska så exakt. Jag var nämligen på distriktsårsmöte med Svenska Kyrkans Unga och satt i plenum under två dagar så då stickade jag som en tok. Både för att kunna koncentrera mig på allt som sas och för att behålla lugnet när jag blev upprörd, haha. Ännu en socka i avbruten mosstickning är det i alla fall, den här gången till mig själv.

Och så har jag ju för första gången i mitt liv tagit på mig det stora ansvaret att vara provstickerska. Det är Hedvig som har gjort ett assnyggt vantmönster som jag provstickar nu. Men jag måste repa upp för det blev fel under hålvarvet. Så kan det gå när en provstickar!

4 kommentarer:

 1. Vilka härliga stickningar du håller på med! Färgen på sockorna blir liksom levande tack vare de två nyanserna på garnen.
  Ja, nu behöver vi all vårfägring vi kan få. Inte ens i Skåne där jag bor har det blivit riktig vår ännu, och jag längtar efter den så jag tror jag blir lite tokig. :)

  SvaraRadera
 2. Jag blir så inspirerad av din blogg. Dels för att jag själv älskar att sticka sockor och dels för att du får mig att utmana mig själv med stickningen... Det vill jag göra och det vill jag göra och listan på vilja göra växer;) men då sätter jag mig och lnspireras av dig och sätter igång med att avverka projekt. Tröjan är supersnygg:)

  SvaraRadera
 3. Det är MITT fel att vantarna blev upprepade, ingen annans! ;) Bara så alla som läser Amandas blogg vet det! ;)

  Underbar tröja förresten. Så charmig!

  SvaraRadera
 4. Håller helt med dig om att det är nödvändigt att få sticka enviss mängd varje dag för att inte bli tokig. Du verkar ha en härlig mix av stickningar i gång.
  Glad Påsk!

  SvaraRadera