torsdag 18 november 2010

Gullrankor.

Är det någon av er som är bra på det här med krukväxter? Jag har nämligen två stora gullrankor som växter i fönstret och skulle nu vilja ta sticklingar på dom. Går det? Hur gör man? Går det att göra när som på året? Hjälp! :)

4 kommentarer:

 1. Gullrankor är fina. Jag tror att jag någon gång har tagit sticklingar från en sådan. Minns inte när på året det var, men inbillar mig att det ska funka när som helst. Du kan ju testa och se om det går.Ta ett blad och sätt det i vatten. Förhoppningsvis bildas det rottrådar så småningom.

  SvaraRadera
 2. Vet du vad? Testa! Om moderplantan är stor och kraftig spelar det nog ingen större roll om den förlorar några blad eller en gren här och där. Och fungerar det inte nu på hösten kan du ta det till våren. :)

  SvaraRadera
 3. vad jag har hört så funkar det att klippa av en bit och sätta i ett glas vatten så bildas rötter. nu kanske inte är bästa tiden, men prova. annars kan man om man har nån längre kal del sätta den rakt i jorden. /Malin

  SvaraRadera
 4. ta några bitar med stam och sätt direkt i jorden, om det är blad längst ner så ta bort dem, men ta inte bort alla (dvs ha några kvar längst upp).

  SvaraRadera