söndag 4 juni 2017

Loppan!

Mönster: Damejakka Loppa av Pinneguri.
Aldrig har det tagit mig så lång tid att sticka färdig en som med den här! Koftan ÄR jättefin men jag hade väldigt många svårigheter med att få mönstret att stämma överens med min kropp. (Ni som följer mig på instagram har förmodligen sett följetongen, haha.)
Trots noga gjord provlapp så blev första försöket alldeles för stort och sen blev den för liten och då tröttnade jag och pillade ihop maskantal på egen hand, en blandning mellan storlek XL och XXL. Det är något med pi-konstruktionen som inte stämmer helt enkelt.
Jag har alltså gjort så många ändringar så jag minns inte vad som är vad, men jag har i alla fall ökat i sidorna så att koftan får lite av en a-linjeform.
Kontentan av det här? Jag har en superfin "slit- och släng"-kofta som sitter halvbra. Jag tänker fokusera på det superfina. 


Garn: 350g mellangrå, 170g Antracit, 36g Gammalt guld, 20g Ljusgrå - allt i Kampes 2-trådiga. Och 5 gram mörkgrå Visjö.

Stickor: 3 mm till resåren och dom enfärgade partierna i oket. 3,5 mm till resten.


Den här bilder illustrerar frustrationen i att inte veta vart en gör av armarna på foto, haha.

4 kommentarer:

 1. Den blev så fin till slut och du är så fin i den.

  SvaraRadera
 2. Men tänk så tråkigt det vore om allt blev rätt första gången:)

  Hur som helst så ser den jättefin ut nu! All tid du har lagt ner på den har uppenbarligen varit väl värd det!

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder med nyfärgat hår dessutom! :-) Kul att du fick till koftan tillslut, ibland går det troll i stickningen. Den ser så fin ut på dig!

  SvaraRadera
 4. Jag har följt dig på instagram i hundra år (känns det som) men aldrig varit in på din blogg. Här inne kommer jag hänga mest hela tiden! Såå himla fin kofta!

  SvaraRadera