fredag 27 maj 2016

En Riddari till mig


Mönster: Riddari av Védis Jónsdóttir. Äntligen får jag en egen Riddari! Tredje gången gillt. Jag är så sjukt nöjd.
Jag stickade den efter mina egna mått, så jag la upp lite fler maskor än storlek xxl, plus steek-maskor så att jag kunde klippa upp den till en kofta. Sen minskade jag den i midjan ner till storlek xl till oket och följde det mönstret. På så sätt passar den min kropp (som har två helt olika storlekar på överkroppen).
Och korta varv, jag la in typ fem stycken i ryggen med jämna mellanrum! Prisa gud för korta varv i ryggen på ett sånt här mönster. 

Koftan blev klar redan i slutet av februari och den har använts flitigt sen dess. Ett gott tecken på att den blev superbra! Nu vill jag sticka en till i lite mer diskreta färger, som kanske får vara en tröja också. Vi får se.  


Garn: Istex Lettlopi, såklart. Det gick åt 373 gram gråsvart, 160 gram senapsgult, 28 gram bränd röd och 41 gram ljusgrått. Jajamen. 

Stickor: Eftersom jag stickar så hårt fick jag gå upp i storlek på stickorna. Jag använde 4,5 mm till resåren, 5 mm till slätstickningen och 5,5 mm till flerfärgsstickningen. 7 kommentarer:

 1. Jättefin! :-) Skönt att ändra mönstret så det passar bättre.

  SvaraRadera
 2. Den är verkligen sjukt snygg! Älskar att du har gjort om den till en kofta!

  SvaraRadera
 3. Den är så fin och du är så fin i den!

  SvaraRadera
 4. Åh vad fin! Blir bara mer och mer sugen på att sticka en islandströja. Kanske inte nu mitt i sommaren dock :P

  SvaraRadera
 5. Supersnygg! Jag bara måste ta tag i en också. =)
  /Anna

  SvaraRadera
 6. Så otroligt fin! Älskar färgerna, de klär dig verkligen. Har ju sett många varianter av den här tröjan, men din är helt klart topp tre.

  SvaraRadera