tisdag 3 december 2013

Triss i sockor

Jag har stickat sockor! Och fler är på gång! Såhär på hösten är jag så seg i huvudet så jag behöver stickningar som inte kräver så mycket koncentration, och då är sockor bäst. Det kan jag liksom sticka utan att titta, utan att tänka, bara känna. Vad jag ska göra med alla? Det vet jag inte, använda eller ge bort. Vem vet.


Mönster: Broken Seed Stitch Socks av Handepande. Jag la upp 60 maskor, stickade ett skaft på 18 cm, en short row heel och en fot som blev ca 24-25 cm. Enklast möjliga socka men med fin struktur.

Garn: Rester av Schoppel-Wolle Admiral, 38 gram och Drops Fabel, 30 gram. 

Stickor: 2,5 mm karbonz.


Mönster: Här har jag bara stickat från huvudet. Jag la upp 60 maskor och stickade vriden resår i 10 varv. Sen slätstickade jag ett skaft i 20 cm, gjorde en short row heel och slätstickade en fot som blev typ 25 cm lång.

Garn: Zwerger Garn Opal, 63 gram. Jag gillar verkligen Opal, det är ett slitstarkt och bra sockgarn som finns i många roliga färger och färgkombinationer. 

Stickor: 2,5 mm


Mönster: Till dom här sockorna har jag följt Dödergöks ultimata strumpor. Sjukt bra mönster som jag tror sitter bra på fötterna. Jag skriver tror eftersom jag inte testat dom själv, dom är lite för små för mig eftersom det är storlek 37 bara.

Garn: Zwerger Garn's Opal, igen. Det gick åt 63 gram.

Stickor: 2,5 mm karbonz.


PS. Tack för responsen om designen! Är själva inläggstexten lättare att läsa nu?

7 kommentarer:

 1. Mycket läsvänligt nu :)

  SvaraRadera
 2. Går att läsa hur br som helst :) Fina sockor!

  SvaraRadera
 3. Jätte fina alla tre!! =)

  SvaraRadera
 4. Så många fina stickade strumpor! Har du någon bra beskrivning på "short row heel"? Har aldrig testat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sökte på youtube och tittade på lite olika klipp. Testa där :)

   Radera
 5. Oj, ja, det tänkte jag inte på ... Kanske ett bra betyg att jag bara läste som vanligt utan att tänka på typsnittet ;)

  Vilka fina sockar du har gjort - extra plus att du har skivit hur mycket garn som gått åt. Jag är kanske lite nördig som uppskattar det, men det bjuder jag på.
  Malena

  SvaraRadera