lördag 12 mars 2011

Garnfasta?


Åh, ni anar inte vad jag har ställt till med!
Eftersom sambon läser till präst så blev jag påmind i onsdags om att fastan började då. Jag har aldrig någonsin tänkt på det här med fastan förut, förutom på Svenska Kyrkans fasteinsamling som jag känner starkt inför. Men i år fick jag ett ryck och bestämde mig för att avstå från något under fastetiden, så jag bestämde mig för att fasta från garninköp. Under dessa 40 dagar får jag alltså inte köpa något garn (om det inte krisar vid något beställning). Jag ska nog klara mig med mina tre överfyllda gigantiska backar garn ändå, men lite jobbigt är det!
Men jag tänkte att det är för en bra sak. Jag tar pengarna jag skulle ha lagt på garn och lägger dom i min "Allt-för-att-utrota-hungern"-bössa som jag har fått.
Jag hoppas att min (inte allt för jobbiga) uppoffring kan hjälpa någon att få ett bättre liv.

4 kommentarer:

 1. Om det tröstar dig kan jag säga att garnabstinensen går över efter några veckor. Precis som med godissug. Fast jag har i ärlighetens namn lättare att avstå garn än godis... :S Jag har varit köpstoppad på garn i snart fem månader och nu börjar jag på allvar bli sugen på att sälja av det jag ändå aldrig kommer kunna sticka upp.

  Jag tror du kommer klara dig finfint! Fast jag är väldigt nyfikekn på hur mycket som kommer att hamna i bössan... :)

  SvaraRadera
 2. Lycka till med fastan! Jag har provat själv en gång och det slutade med fullkomlig garnfrossa när fastan var över. Hoppas det går bättre för dig, fint att du skänker pengar istället för att köpa mer garn.

  SvaraRadera
 3. Jättebra tänkt, men det måste vara lite jobbigt att inte få köpa garn... ;)

  SvaraRadera
 4. Lycka till, dubbelt gott initiativ!

  SvaraRadera