tisdag 4 maj 2010

Mossticknig?

Jag behöver hjälp! Jag har försökt mig på det här med mosstickning idag, och det går inte. Det blir fel hela tiden. Efter att ha repat upp fem gånger gav jag upp. Kan någon snälla förklara för mig hur mosstickning går till på ett lätt och enkelt sätt? Jag håller på att bli tokig!

3 kommentarer:

 1. Mosstickning är helt enkelt resårstickning - fast förskjuten ett steg. Så första varvet stickar du *en rät, en avig* och andra varvet (om du stickar fram och tillbaka och slutade varvet med en avig) *en avig, en rät*. Helt enkelt. Lycka till! :)

  SvaraRadera
 2. Mosstickning är skitenkelt när man väl kommer på det: Första varvet stickar du 1 rät och 1 avig, precis som om du skulle påbörja en vanlig resår. Och precis som med resår kan man göra 2 av varje, det fungerar på samma sätt. Varv 2 däremot skiljer sej från resåren i och med att du stickar rät på avig maska och avig på rät maska, alltså precis tvärtom! Om du stickar fram och tillbaka, alltså vänder arbetet mellan varven, då kommer du att börja nästa varv med samma sorts maska som du slutade det förra med. Slutade du med en avig skulle du ju om det var vanlig resår börjat nästa varv med en rät, men nu börjar du med en avig och får på så sätt varanna rät och varannan avig både på höjden och bredden.
  Många ord för att förklara något som egentligen är väldigt enkelt, hoppas du kommer på det i alla fall!

  Ha det så jättegott!

  SvaraRadera
 3. Tack snälla ni! Jag fick äntligen till det, till slut! :)

  SvaraRadera