onsdag 6 januari 2016

År 2015

Det har gått sex dagar nu på det nya året, jag är nästan frisk från min superförkylning så jag tänkte ta mig en titt på föregående år. Se vad som hände med min stickning och med lite annat.

År 2015 var helt uppenbart flerfärgsstickningens år. Jag har verkligen fastnat för flerfärgsstickning nu och fått rätt bra kläm på det. Dödergök och jag startade ett samarbete kring sockan Anna under våren, där jag färgade garn och hon gjorde världens finaste mönster. Det var verkligen ännu en pepp i flerfärgsstickningen! Det var även det samarbetet som ledde till att vi nu har en sockklubb ihop.


Alldeles vanliga sockor i slätstickning, resårstickning, olika sorters ränder i restgarner är ju väldigt mycket terapistickning för mig. Lite av ett måste. Som ni ser blev det en hel del sån stickning under året. Ironiskt nog har jag inte behållit ett enda par själv, haha.


Jag stickade ett par andra saker också. Bland annat två stycken 3 Color Cashmere Cowl, en till mig och en till syster i födelsedagspresent. En kofta till mig som lärde mig att inte vara lat utan göra om ifall koftan inte sitter bra, så den ska jag repa upp. Den lärde mig också att Donegal Tweed från Magasin Duett krymper på höjden. Det är fint garn men nästa gång ska jag tvätta det innan. Men min bästa stickning av dom här är helt klart min röda stora Betula-sjal! Den är heeeelt fantastisk och jag använder den nästan varje dag. 


Under året har jag haft en "stash-o-meter". Jag har använt siffror från Ravelry, därav alla kommatecken. Jag är rätt nöjd med årets summering. Jag har aldrig haft såhär låg plustotal i slutet av ett år under dom här åren jag har gjort det här. Jag börjar få en bättre uppfattning mellan garninköp och uppstickat garn.
Jag vill inte sätta upp några regler för mitt garninköp, det dödar min kreativitet men jag vill heller inte köpa onödigt mycket garn bara "för att". Så det här är ett bra sätt för mig att ha lite koll på hur mycket som kommer in och ut.Bland det största som hänt under året är att jag hoppade av den själsdödande skolan och startade eget företag istället. Företaget Manduzana som handfärgar garn och ull och säljer det i en egen e-butik. Det känns helt vansinnigt och så sjukt roligt att jag har gjort det här. Det har varit otroligt mycket jobb att starta och det är mycket jobb att driva men det ger mig så mycket tillbaka. Tack alla som peppat och stöttat mig i det här, till alla mina kunder, till alla som kom på stickhelgen i höstas och till alla som uppskattar det jag gör!


I övrigt har det varit både högt och lågt under året. Sambon prästvigdes, vi började odla massor både på balkongen och i pallkragar, vi for land och rike runt för att åka på speedway, jag träffade några av mina närmaste vänner mer än tidigare. Bland annat.
Det är svårt att recensera ett helt år. Det var okej. 

2 kommentarer:

  1. Du har stickat så mycket fint 2015! Ser fram emot vad 2016 kommer att innebära med sock-klubb och allt!

    SvaraRadera
  2. Jag beundrar alla som försöker förverkliga sina drömmar. Lycka till med företaget!

    SvaraRadera