lördag 16 augusti 2014

På ullmarknad!

Idag tog sambon och jag motorcykeln och åkte till Österbybruk. Ryktet sa att det skulle vara ullmarknad där i helgen, och det var det! Bland annat så var Åddebo ull där och sålde kardflor i fina färger!Även Solkustens spinneri var där med sina fantastiska garner. Dom hade med sig massa uppstickade koftor och tröjor efter deras egna mönster. Björn fastnade särskilt för två stycken som vi ska klura på och kanske slå till på på syfestivalen i höst. Fler utställare. Det var så fint med allt nörderi som samlat på en och samma plats :)I ett tält stod olika sorters spinnrockar och människor som spann.Marknaden var på Stallbacken, Österbybruks herrgård, och där fanns ett vackert orangeri och i trädgården odlades det både grönsaker och blommor. Det var verkligen fint där!


Jag vet inte om det här var själva herrgården eller något annat. Fast det ser ju faktiskt ut som en herrgård. Fint var det i alla fall!

Jag har haft en fantastisk dag! Jag har fått åka motorcykel. Jag har fått träffa Gunilla och Kikki som jag lärde känna under årets läger i Fattigskogen. Jag fick träffa Helen, Maria och hennes fina hund Ellen som jag lärde känna under mitt allra första Fattigskogsläger. Jag fick även träffa folk jag aldrig träffat förut - Anna, vi har följt varandra på instagram, och Linnéa vars blogg jag följt länge. Vi har också haft en del kontakt på instagram men lyckats missa varandra "live" på syfestivaler och sånt. Äntligen var vi på samma plats samtidigt!
Men det finaste av allt var nog de, för mig, främmande människorna som kom fram till mig och berättade att de läser bloggen och följer mig på instagram. Det är så himla roligt att få träffa er och få veta att någon faktiskt läser här! Jag är så himla glad över stickvärlden på internet som gett mig så många nya bekantskaper och vänner. Ni är fina!

4 kommentarer:

 1. Det var verkligen roligt att få tillfälle att träffas :D
  Och det stämmer att fotot på huset är Österbybruks Herrgård.

  SvaraRadera
 2. Jag var den främmande männsikan (med de tre ungarna runt fötterna), som erkände mitt gillarskap till din fina blogg, när ni var vid cykeln på väg hemåt.

  SvaraRadera
 3. Oh! Var du där!...
  Jo, jag har provat spinna och har precis beställt en slända och lite ull. Du ska veta att jag spanar på din fina färgade ull! När jag blivit lite hänt med spinningen så ska jag göra en beställning! :-)

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det såg ut! Köpte du något?

  SvaraRadera