torsdag 28 augusti 2014

Little coffee bean cardigan

Jag har stickat klart ganska mycket den senaste tiden men det har liksom inte fastnat på kort än. Det kommer nog under nästa vecka. En sak som har fastnat på kort är stickningen jag började på i Fattigskogen i alla fall!

Mönster: Little coffee bean cardigan av Elizabeth Smith. En fin och enkel raglan-kofta för storlekarna 3, 6 och 12 månader. Den här är stickad i storlek 6 månader.
Mönstret var så bra och enkelt skrivet så jag har redan börjat på en till, en större den här gången. 


Garn: Jag fick sammanlagt sex nystan ONION Organic cotton+Merino wool i tre olika färger i ett garnbyte för ett tag sen. Jag har aldrig stickat med det tidigare och visste inte riktigt vad jag ville göra med det. Men så såg jag någonstans att någon hade stickat babykläder med det och tänkte att det passar det ju perfekt till. Det är organiskt och färgglatt, vad med kan en bebis behöva? ;)
Hur som så är jag jättenöjd med garnet. Så nöjd att jag funderar på en kofta till mig själv i det.
Hur mycket det gick åt? 45 gram av det lila, 42 gram gult och 32 gram av det röda. 


Stickor: 4,5 mm till resåren och 5 mm till resten - precis som mönstret föreslår.

Nu återstår bara att se vem i min närhet som får en 6 månaders bebis först, haha. 
2 kommentarer:

  1. Det garnet låter så himla skönt, och jag håller med om att det passar bra i din lilla kofta.
    Kul också att du ska få en egen medeltida klänning! Det vill jag också ha, så det får det bli till nästa år. Om det nu inte blir så att barnen vill utöka sina garderober. Jag har nämligen hört vissa rykten om att de skulle vilja sy mantlar och eventuellt någon överklänning och hosor... Får väl börja med mitt projekt direkt efter helgen om det ska bli färdigt :)
    Kanske ses vi i vimlet, annars hoppas jag att få se klänningen här på bloggen. Vi åker dit i morgon, för jag hade råkat boka in annat i helgen innan jag visste att de bytt datum.

    SvaraRadera
  2. Jättesöt liten kofta! Barnkläder är nog det roligaste att sticka tror jag, de går fort och blir så söta och så kan man testa olika tekniker utan att det tar oändligt lång tid eller drar väldigt mycket garn. Jag tror det är dags att plåga några barn i min närhet med hemstickat snart igen... ;) Jag såg bilden på dig och Björn i medeltidskläder på Insta - så himla fina ni var och så grymt av Björn att sy/göra alla kläderna själv, särskilt skorna.

    SvaraRadera