fredag 14 mars 2014

En liten stick-rapport!

Jag har varit rätt dålig på att visa upp vad jag har för stickningar på gång på sistone. Så jag tänkte att jag skulle göra det nu :)

Det jag stickar på allra mest just nu är den här stickningen som håller på att bli en Riddari. Det är faktiskt ett beställningsjobb (otroligt nog eftersom jag inte gör sånt längre) men när jag fick frågan den här gången så var jag totalt oinspirerad gällande stickningen så det blev liksom den spark i arslet som jag behövde. Och fin blir den också! 


Den här sjalen började jag sticka på redan i somras men så har den legat lite i ide under hösten (okej, jag erkänner, jag glömde bort den). Jag stickar den i ett svart 1-trådigt garn och mitt allra första egenspunna 1-trådiga garn som jag också färgat själv i hysteriska färger.
Nu står jag lite i valet och kvalet hur jag ska göra med den. Det handspunna garn är slut så jag behöver avsluta den på något snyggt sätt. Antingen ska jag sticka en spetskant med det svarta garnet eller så ska jag avmaska med en i-cord i dubbelt svart garn. Jag kan inte riktigt bestämma mig. Har ni några idéer? 


Min tredje, och sista, stickning är koftan Emelie som jag stickar i Kampes 2-trådiga. Den här växer väldigt långsamt, jag stickar något varv här och något varv där. Men det är ju ingen brådska, någon gång blir det nog kallt igen.

Jag ser nu att jag har tre stora stickningar igång som liksom aldrig blir klara. Jag är lite sugen på något mindre. Ett par sockor eller ett par vantar. Kanske en babykofta, inte för att jag har någon att ge den till men fort går dom att sticka i alla fall!


6 kommentarer:

 1. En grå Emelie! Kommer att blir hur fin som helst och kommer att kunna användas när som helst, så där håller jag med, inget stressande med den.
  Sjalen är jättefin med alla färgerna och jag röstar för någon slags spetskant i svart. Men dubbel icord blir fint det också.

  SvaraRadera
 2. Enkel spetskant i svart på sjalen! Hurra för dig!

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det vore jättefint med en enfärgad spetskant till den randiga sjalen. En Harunikant kanske? :-)

  SvaraRadera
 4. sjalen ser jättefin ut! jag skulle nog föredra en svart spetskant, men en snygg i-cordkant vore inte heller helt fel:)

  emelie är ju jättefin!

  SvaraRadera
 5. Jag sneglar alltid nu och då på min färdiga (!) Emelie, kommer mig inte för att blöta och blocka den. Jag är rädd att den ska töööööjas ut, precis som min Lady Marple som växte på längden nåt oerhört vid blockning. Nå, en dag ska jag ta itu med denna också, ska våga blocka min gröna Vitamin D först ;)

  SvaraRadera
 6. Min tanke när jag såg sjalen var att den skulle bli extra ursnygg med en relativt enkel spetskant i det svarta. Det skulle bli superfint med en i-cord också, men jag tror mest på spetsen. :)

  SvaraRadera