lördag 19 oktober 2013

Vega


Mönster: Vega - Clara Falk. När jag först fick hem boken Vantar för alla årstider av Kamilla Svanlund och Clara Falk så fick jag nästan lite panik eftersom jag ville sticka alla vantar på en gång. Jag kunde verkligen inte bestämma mig. Men så tog jag boken, slog upp på måfå och fick fick upp den här vanten. Så sjukt snygga vantar och bra och tydligt mönster!

Garn: Rauma Finullgarn - det bästa vantgarnet! Det gick åt mellan 15-20 gram av varje färg.

Stickor: Jag använde 2,5 mm (som mönstret rekommenderade) men vantarna blev lite försmå då (provlapp, vad är det?). Jag misstänkte det från början eftersom jag stickar så mycket hårdare än "normalt". Men nu har jag beställt större stickor så nu ska jag sticka fler vantar ur boken!
9 kommentarer:

 1. Åh så fina! De där skulle passa min barnvagn perfekt om jag stickade dem i vitt, svart och gult. :-) Jag måste nog införskaffa den där boken...

  SvaraRadera
 2. Så snygga! Smart att bara låta boken bestämma vad som ska stickas, det är annars riktigt svårt att välja.

  SvaraRadera
 3. Jätte fina , fina färger :)

  Ha de gott :)

  SvaraRadera
 4. Så fina de blev! Jag har stickat en halv Vega i Land Wool garn, det passade tyvärr inte riktigt så jag funderar på att repa, men har entligen verkligen inte lust att göra det..:/

  SvaraRadera
 5. De är så himla himla fina!

  SvaraRadera
 6. Hihi! Jag satt med samma känsla när jag fick boken i min hand - att jag ville sticka ALLT!

  Dina Vega blev jättefina - hoppas de hittar till ett par händer där de passar!

  Här har det inte blivit en enda vante stickad ännu, men däremot har jag låtit mig inspireras av dem i de lovikka-style-julkklappsvantar som sitter på mina stickor just nu.

  SvaraRadera
 7. Fina vega du gjort, jag gillar din färgkombination skarpt!

  SvaraRadera
 8. Systerdottern är mycket nöjd över dina nya finvantar

  SvaraRadera