söndag 29 juli 2012

Ett foto i timmen.

10:30 - Vaknade efter en välbehövlig sovmorgonen. Vilket inte alls är likt mig. 

11:30 - Tog mina nya skor, min nya cykel och cyklade till affären. Jag kom därifrån med ett paket fisk, en ask jordgubbar och en korsordstidning. Allt vi verkligen inte behövde, haha.

12:30 - Björn fick ett ryck och började sy stickfodral till mig. 

13:30 - Jag fick ett ryck och la en kofta i blöt och blockade den.

14:30 - Vi åt tonfisk- och curryomelett till lunch framför tv:n.

15:30 - Kaffe och egengjord glass (i glassmaskinen vi fick i födelsedagspresent) till efterrätt. Den där glassmaskinen kan vara den bästa hushållsmaskinen någonsin! Det blir så sjukt god glass!

16:30 - Sitter i soffan och torkar efter duschen insvept i min döskalle-handduk och stickar vantar.

17:30 - Har en Sotis i knät. Han var måttligt road över att störas i sin sömn när det skulle tas kort.

18:30 - Stickar vidare på Signe-vantarna.

19:30 - Tittar på ett avsnitt av Gilmore Girls medan Björn lagar mat.

20:30 - Har precis ätit mat och tittar på simningen som precis börjat. Björn hade gjort jääättegoda laxpiroger!

21:30 - När jag kom ut i köket och skulle sätta på kaffe så låg Meeko i kökssoffan och sov, men vaknade såklart när kamera kom upp. Typiskt katter :p


fredag 27 juli 2012

Inte många dagar kvar

Nu är det inte många dagar kvar till sticklägret i Fattigskogen. Konstigt nog är jag inte nervös alls, än. Jag har mer bekymmer om min packning. Jag vet inte vilka stickningar jag ska ta med, hur mycket garn som ska med, vilka stickor. Och kläder måste jag tvätta så jag har något att ha på mig. Jag måste köpa pannlampa och en lämplig väska att ha mina stickningar i. Har jag missat något viktigt, ni som är lite mer rutinerade? 
Hur som helst så ser jag fram emot det jättemycket! Det ska bli så roligt att träffa andra med samma nördighet som mig. Och skönt att få komma bort och slappna av. Kanske stressen lugnar ner sig och tankarna slutar vara så röriga! 
Men den här dagen vigs åt studier så jag åtminstone slipper ta med mig dom ;)

måndag 23 juli 2012

FO - Gratitude Leaf Shawl

Så var min andra Gratitude klar! Den har redan blivit klar en gång men då blev den för liten. Det var bara att repa upp och sticka den stora versionen!

Mönster: Gratitude Leaf Shawl av Visalisa! Det är som sagt andra gången jag stickar efter det här mönstret och det är verkligen roligt. Lisa skriver så bra och fina mönster!

Garn: Sirdar Snuggly Baby Bamboo DK, ca 175 gram. En helt ny bekantskap för mig. Jag har många gånger stått i garnaffären och pillat på det men tvekat. Tills slut nästan kastade sambon garnet på mig när jag tittade på det för femtielfte gången :) Garnet är verkligen ojag. Det innehåller 80% bambu och 20% ull och är alldeles glansigt och finns i många pastelliga färger. Men oj, vad jag gillade det trots det! Det är mjukt och skönt att bära, lagom tungt. 

Stickor: Eftersom jag gillar stooooora sjalar så valde jag 5 mm och det blev jättebra!




Regn och rusk

Det både regnar och blåser ute idag. Jag sitter inne och stickar Solskenssockor i hopp om att locka fram solen. Jag hoppas att den kommer fram på eftermiddagen när jag ska ge mig iväg en stund. Jag har verkligen ingen lust att gå ut som vädret är nu.

lördag 21 juli 2012

En utflyktsdag

Den här dagen har varit riktigt bra! Orken är tillbaka, solen skiner och jag och Björn har varit på utflykt. Vi har fått låna en bil ett par veckor så idag bestämde vi oss för att bara åka. Till slut hamnade vi på Ulva Kvarn utanför Uppsala. 

Jösses, vad vackert det var. Stora gräsmattor med bänkar och bord. Fyrisån precis intill. En mysig hantverksby. 

Vi badade fötterna i ån. Tills änderna kom och skrämde bort oss (läs: mig). 



Vi kikade runt i hantverksbodarna och drack kaffe på caféet. Tänk vad mycket en missar när en inte har bil och kan upptäcka allt det här fina som finns på landet. När jag blir stor ska jag flytta ut på landet igen. Så det så!

fredag 20 juli 2012

Friday, I'm in love (but so damn tired)

Jag har en konstig dag idag. Jag mår rätt bra, känner mig rätt glad men är så förbannat trött. Jag orkar inte göra något, orkar inte ta tag i något. Jag är bara så trött. Jag borde ha diskat och pluggat engelsk grammatik idag men har istället tittat på gamla avsnitt av Project Runway och stickat (eller snarare stickat, repat upp, stickat, repat upp och stickat). 

Jag borde också ha blockat sjalar idag. Jag är klart med både min Solution och min Gratitude. Det är bara blockning och fästa trådar kvar. Men det var ju det här med orken. Och så är jag så dålig på att blocka, det blir alltid snett, haha!

Men nu är det fredagkväll, Björn har kommit hem från jobbet, vi ska äta tacos och titta på Big Bang Theory hela kvällen. Ett bra sett att samla ork på. 
Vad gör ni ikväll? Stickar? ;)

torsdag 19 juli 2012

Thursday, I don't care about you

Idag varvar jag mellan det här...

...och det här. Men jag skulle helst skippa det här och bara sticka hela dagen lång!
Vad pysslar ni med idag?

PS. Ibland är Meeko världens sötaste. (när hon sover, haha)

onsdag 18 juli 2012

En bröllopshelg.


Den senaste veckan har jag knappt stickat alls. Dagarna har istället varit fyllda med bröllopsbestyr. Min fina storasyster gifte sig nämligen i lördags :)


Björn och hans mamma gjorde jättefina bröllopstårtor. Och goda! Det finns ingen som kan göra tårtor som dom två.



Det bjöds på helt galet mycket kakor!


Brudbuketten som jag band åt henne med hortensia och rosor.


Jag och Björn skulle fastna på kort, det är inte vår starkaste sida, haha.

Men nu, åter till vardagen med sommarstudier och stickning!

torsdag 12 juli 2012

Jag har en katt...


...som tycker att matte är världens tråkigaste när hon pluggar. Lösningen är tydligen att lägga sig rätt över mattes kursböcker och stirra argt på matte.
(Hon må vara söt men ibland gör hon mig tokig!)

onsdag 11 juli 2012

Jag vet något som inte ni vet.


Men som jag tänkte berätta för er nu.
Jag ska till Fattigskogen på stickläger!! Aaaaaah! Jag är helt överlycklig! Det ska bli så roligt och jag ser fram emot det jättemycket. Samtidigt som jag är skiträdd för att åka ensam till ett ställe där jag aldrig varit förut med människor som jag aldrig har träffat förut. Alla katastroftankar bara hoppar på mig. Tänk om ingen gillar mig. Tänk om jag får panikångest. Tänk om dödsångesten kommer. Tänk om jag inte kan prata med någon, jag som ska vara så sjukt blyg ibland. Tänk om jag blir lämnad i mörkret, jag som är så sjukt mörkrädd. Tänk om det är mat jag inte tycker om. Tänk om allt går åt skogen. Tänk om jag dör. MEN jag tänker skita i dom där tankarna. För jag tänker inte låta rädslorna hindra mig från att göra sådant jag vill. Så det så! 
Det här är en liten varning till alla er som ska på samma läger, haha. 
Jag är både överlycklig och skiträdd, och jag tror att det kommer att bli bra till slut:)

söndag 8 juli 2012

FO - En grön Swallowtail


Mönster: Swallowtail Shawl av Evelyn A. Clark. Det här är min andra Swallowtail som jag stickar och jag gillar verkligen mönstret. Jag är nog en av dom få som inte alls har några bekymmer alls med nupparna ;)
Den här sjalen ska jag inte behålla själv utan den ska mamma få. Hon ska ha den på min systers bröllop om en vecka till en blåblommig klänning. Det kommer nog bli jättefint :)

Garn: Malabrigo Yarn Lace, färgen Lettuce. Jag gjorde Budding Lace-delen 24 gånger så garnåtgången blev 85 gram.

Stickor: 5 mm. Jag vet inte varför men jag stickar nästan alltid spetssjalar i tunt garn och tjocka stickor. Jag gillar det!




onsdag 4 juli 2012

Ett foto i timmen

08:00 - Min räddare i nöden den här morgonen!

09:00 - Stickar på en Gratitude, som jag förhoppningsvis ska ha på ett bröllop om tio dagar.

10:00 - Har kursböcker som ligger blänger på mig.

11:00 - Bestämmer mig för att vara ansvarsfull och gå ut och sätta mig på gården och plugga lite. Ute på gården finns varken stickning eller dator som distraherar mig.

12:00 - Sitter i solen och pluggar Engelska B. 

13:00 - Äter lunch.

14:00 - Pluggar vidare men vid datorn den här gången.

15:00 - Tar studiepaus och dricker kaffe ur min Hemulen-mugg på golvet. Jag ÄLSKAR alla mina Muminmuggar. En vacker dag ska jag ha bara Muminmuggar och Muminskålar och kasta ut allt tråkigt IKEA-porslin (som ju iofs är billigt och praktiskt. Men tråkigt.) 

16:00 - Pluggar vidare. Jag måste säga att jag har ett skrivbord...fast man inte kan tro det.

17:00 - Pluggar, fortfarande på golvet.

18:00 - När Björn kom hem cyklade vi till Willys och handlade middag.

19:00 - Det blev grillat.

20:00 - Det blev sjukt gott. Och det var så mysigt att sitta ute och äta och umgås.

En extrabild tillägnad Lisa. Här hade jag stickat 9,5 löv. Nu är det tolv :)

21:00 - När solen gick ner bakom huset gick vi in och tittade på The Big Bang Theory som Björn fick av mig i födelsedagspresent. Det kan vara den roligaste serien jag sett på länge. Jag äääälskar Sheldon!

22:00 - Fortfarande The Big Bang Theory, men nu ska vi sova. Tack och godnatt för idag!