onsdag 17 augusti 2011

Sex, hugs and rock 'n' roll.


Mitt allra första broderi är klart! Det är bara efterarbetet kvar. Typ pressa och rama in. För ganska många år sedan köpte jag ett korsstygnsbroderi med blommor i skira färger och hatade det. Motivet var fult och allt gick åt skogen. Men för ett par veckor sedan hittade jag det här broderiet när jag var på stan och köpte det genast. Och plötsligt förstod jag det roliga med korsstygn! Det här kommer att bli en ny dyr hobby, haha. Jag har redan varit och köpt mer broderiväv :)
Förresten, ni som kan det här. Hur gör man med ramar och så? Går det att köpa vad som helst eller finns det någon speciell ram som är bättre? Hur gör man? Hjälp!


Förresten, broderiet kommer från Fuldesign. Man kan hitta mycket roligt där.

10 kommentarer:

 1. Ser bra ut tycker jag! Känner igen det där med att försöka sig på ett litet gulligt broderi och tröttna nästan bums. Det är väl kanske därför det är så viktigt att låta de gamla teknikerna få nya uttryck som t.ex. de kaxiga broderierna från Fuldesign. Om hantverkande enbart skulle vara någon form av konservatoriskt bevarande skulle nog många tekniker dö ut...

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Sådär ska ett broderi se ut såklart.
  Det där skulle jag kunna tänka mej att sy och sätta upp i min hall.

  SvaraRadera
 3. assnyggt ju!!

  montering av broderi:så här gör lilla jag: stryker fast vliselin på baksidan för stadga sen kan du använda vilken ram som helst...zikkzakka rundt kanterna är oxå bra...vliselinet gör att det inte drar eller sträcker seg när du skal rama in det :)

  SvaraRadera
 4. Det där gillade jag! "Fina" korsstygnsbroderier tröttnar man garanterat på, men inte det här! Man måste inte göra tavlor av broderierna. Gör en kudde istället!

  SvaraRadera
 5. WOW Skit snyggt! Vad duktig du är!!

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt broderi :) Äntligen lite modernare mönster. Brukade brodera när jag var liten med har inte försökt på säkert över 10 år. Blir sugen på att hitta något roligt motiv och försöka igen. Håller med om att en kudde skulle prydas fint av detta motiv.

  SvaraRadera
 7. Supersnygg. Jag har också sneglat på det där broderiet på nätet, även fast broderi egentligen är för pilligt för mig. Man kan ju inte titta på dålig TV samtidigt! Hur stort blir det ungefär? Duktig du är!

  SvaraRadera
 8. Jag har alltid lämnat in mina broderier. Det kostar lite men blir å andra sidan perfekt. En del av väninnorna har ramat in själva och resultat har väl bara blivit sådär... (beror ju också hur noggrann man är). Men jag har tyckt att det har varit värt det eftersom man har lagt ner mycket tid.

  SvaraRadera