tisdag 26 april 2011

Garnfrossa.

I och med påsken så tog min garnfasta slut. Det tog inte lång tid innan jag klappade nytt garn ;)

Jag fick ett gäng nystan Raggi med mig hem från garnaffären. Det ska bli en tröja till min systerdotter som hon ska få i födelsedagspresent. Ni kan aldrig ana vad det ska bli för mönster på tröjan! ;)

Jag lyckades också få med mig garn från Rusta när jag var där. Det stod 10 nystan för 100 kronor. Varför inte tänkte jag och plockade ner dom i korgen när sambon tittade åt ett annat håll. Nog för att Helen är ett akrylgarn, men det är inte sådär läskigt akryligt så det kan nog bli något fint, det där!

Jag passade också på att köpa ännu en födelsedagspresent till den ovannämda systerdottern. Hon har jag fastat för virkning så hon ska få fyra nystan Safran av mig. Det tror jag hon kommer gilla :)

Åh, förresten. Tack för alla tips om kanten på koftan! Jag hoppas att det löser sig i blockningen. Men då kommer nästa fråga. Hur mycket blöter ni när ni blockar? Jag brukar spänna upp med nålar och spraya vatten med sprayflaska. Det kanske inte räcker på ett sådant tjockt garn. Ska jag blötlägga? Tvätta? Hur går det till? Jag är ju fortfarande ganska ny på sånt här.

4 kommentarer:

 1. hmm...pippitröja måhända?? visst är det ljuvligt att klappa garn? :DD fina färger på det du har köpt!

  SvaraRadera
 2. Jag brukar spänna upp tröjan torr och sedan lägga blöta handdukar över...

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Du undrade vad för mönster det var på sjalen. Det är en Haruni// Kerstin

  SvaraRadera
 4. vilka härliga färger på safrangarnet :)

  SvaraRadera