söndag 29 mars 2015

Utflykt till Granhammar

Igår åkte jag, syster, systerdotter och en vän på utflykt till Ateljé Norrgården/Ostbiten i Granhammar. Jag har talat mig varm om både osten och gården så dom ville åka dit och se vad jag pratat om.
Väl framme träffade vi på hönsen som springer fritt på gården.


Vi slog oss ner och fikade på övervåningen i ladan, denna fantastiska lada! (Jag drömmer i smyg om att den vore min.) Efter ett tag kom Karin, som äger gården, och satte sig ner hos oss. Det var så fint att se henne igen!Vännen som var med älskar hästar och som jag har pratat om dessa gigantiska Shire-hästar. Hon var eld och lågor men hästarna var inte lika entusiastiska över att ha tre fjantar ståendes vid staketet som ville klappa, haha.Så vad fick jag med mig hem från gården då? Jo, en liten hög garn. Två härvor av gårdens egna ullgarn och två nystan sockgarn Step från Austermann. Jag ser fram emot att sticka i gårdens garn, det är så otroligt mjukt och lent för den sortens ullgarn. 


Jag hade fått med mig en inköpslista från sambon som tycker om ost, själv är jag inte så förtjust i ost om det inte är typ hårdost som inte smakar något...eller fetaost, haha. Men Björn fick sig en bitar av både Håkan, Clara och Evert. Och så köpte jag en bit Barbro som även jag tyckte var god. Gårdens egna salladsost fick följa med hem också. Och ägg från hönsen på gården i olika färger och storlekar.

1 kommentar:

  1. Det är så mysigt hos Norrgården! Där kan man gå läänge o klämma o känna.Bra när man kan handla även till sambon :)

    SvaraRadera