tisdag 25 oktober 2016

Stickflow

Det känns som att jag har kommit in i ett riktigt stickflow. Det är KUL att sticka igen! Jag gissar att min besök hemma hos Dödergök förra veckan har lite med det att göra. Det är verkligen lyftande för inspirationen att sticka, känna på garn, titta i stickböcker tillsammans, men framför allt att få prata stickning med någon som förstår! 


Det här fick bli min tågstickning på resan, en barnkofta i Manduzanas Merino Sock Sport. Det känns som att det här garnet är perfekt till barnkläder. Lite tjockare, lite nylon i för att vara slitstarkt och för tvättmöjligheten och så är det mjukt mjukt mjukt.
Mönstret på koftan heter Sunnyside och finns på Ravelry. 


Tröjan Johan fortsätter att växa. Jag har precis börjat sticka på en ärm.
I övrigt så har jag såklart ett par sockstickningar på gång, alldeles vanliga sockstickningar. Precis som vanligt.

torsdag 13 oktober 2016

Knästrumpor

Ni som följer mig på Instagram har nog sett att jag påbörjade projekt knästrumpor i somras. Jag stickade och stickade och stickade, runt runt runt. Nu är dom äntligen klara!

Mönster: Det finns inget mönster utan sockorna är anpassade efter mina ben. Jag har stickat dom från tån och upp med en korta varvs-häl. Utefter benen har jag ökat där mitt ben blir tjockare och minskat där benen bli lite mindre och sen stickat resår dom sista 10 centimetrarna. Dom sitter rätt bra. Hoppas bara att dom sitter kvar uppe efter lite användning. Om inte så får jag väl dra igenom en resårtråd längst upp.
Jag är i alla fall sjukt nöjd över att jag höll ut och stickade klart dom. Jag fryser väldigt mycket om smalbenen på vinter, sådär så att det gör jätteont, så jag tror att dom kan göra mig gott i vinter. 


Garn: Det svarta är Frost från Svarta Fåret och resten är två olika färgprovningar i Manduzana Sock som det aldrig blev något med. Mest för att färgen inte gick hela vägen in i garnet, men det är fina färger.
Totalt gick det åt 165 gram.


Stickor: 2,5 mm rätt igenom.









Jag bjuder på en "backstage"-bild också, haha.

söndag 9 oktober 2016

Höstmarknad

I lördags stod jag på höstmarknaden i Söderköping för första gången. Trots kall blåst och brist på höstsol så kom det förbi massa människor och tittade på mitt garn. Några köpte till och med med sig ett par härvor hem. Sånt som glädjer en indiefärgares hjärta.
Stort tack till alla som kom för och tittade, köpte eller bara uppskattade färgerna. Stort tack till alla ni som handlar av mig via min webbutik och stickar i mina garner. Utan er vore jag inget!