torsdag 30 juni 2016

Floribunda till alla!

Nu finns mönster och garn till sockklubbens andra par sockor Floribunda tillgängligt för alla!
Floribunda är en flerfärgad socka i lite tjockare garn som sitter jättebra på foten.
Mönstret hittar ni på Dödergöks Ravelrysida. Originalgarnet Merino Sock Sport hittar ni på www.manduzana.se

Hoppas ni gillar sockorna lika mycket som vi gör!

Teststickningen är klar

Under juni månad har jag teststickat Dödergöks kommande tröjmönster Galdhöpiggen. Igår maskade jag av den så nu ligger den på blockning. Jag är sjukt så sjukt nöjd att jag nästan längtar efter lite kyla, haha.

onsdag 29 juni 2016

Sockan Calle

Mönster: Calle av Dödergök är det sista mönstret i Dödergöks längdskidsinspirerade kollektion (tillsammans med Petter, Marit och Anna). Det här är ett helt fantastisk mönster som jag kan rekommendera alla att sticka. Kolla bara så sjukt snygga sockorna blir! Hela den här kollektionen är helt i min smak.

Garn: Ljusgrått Opal - 33 gram, grått Lang Jawoll - 20 gram, svart Manduzana Sock - 34 gram och turkost Opal - 4 gram, till en storlek 43.

Stickor: 2,5 mm





måndag 20 juni 2016

Spinnkurs och stickträff på Stegeborgsgården

Den 13-16 juli ordnar Stegeborgsgården Skapardagar och Manduzana kommer att finnas där och hålla i två dagar!

Torsdagen den 14/7 håller jag i workshopen
Spinn ditt eget garn där man får lite förkunskap om ull och prova på att spinna sitt egna garn med slända. Kursen är mellan 9.30-17:00 med en paus mellan 12:30-15:00 för lunch/promenad/bad eller vad man vill. Kostnad för kursen är 250 kronor och då ingår fika, grundmaterial och lån av slända. Lunch går att köpa i restaurangen. Det går även utmärkt att ta med matsäck.

(Under förra årets spinnkurs på Stegeborg).


Fredagen den 15/7 håller jag i något som jag kallar Sticka hela dagen. Ta med dig din stickning och njut av en heldag med likasinnade. Vi inspireras av varandras hantverk, pratar, stickar och fikar tillsammans. Det pågår mellan 9:30-17:00 men det går bra att komma och gå lite när man vill. Dagen kostar 250 kronor och då ingår för- och eftermiddagsfika och lokal. Lunch går att köpa i restaurangen. Det går även utmärkt att ta med matsäck.

Manduzanas garner kommer att finnas på plats till försäljning under dagen.

Under dagarna erbjuds även workshops i bland annat betonggjutning, tovning och fotografering. Kolla in www.stegeborgsgarden.se 
för mer information om skapardagarna. 


Anmälan är senast 27 juni och görs till Lilly Carlsson på
lc.fyrby10@gmail.com

lördag 11 juni 2016

Restgarnssockan den bästa är

Mönster: Alldeles vanliga sockor utan mönster. Lite resår längst upp och en korta-varv-häl över hälften av maskorna. Annars var det inga konstigheter.

Garn: Restgarner i brunt Fabel, rött Opal, rött Admiral och en orange/vit/brun-spräcklig Fabel. Totalt gick det åt 62 gram till ett par storlek 43333.

Stickor: 2,5 mm



söndag 5 juni 2016

Garn- och mönstersläpp!

Kommer ni ihåg det första mönstret i Manduzana och Dödergöks Sockklubb? Både mönstret och originalgarnet finns nu för alla att njuta av!
Dödergök har släppt mönstret till Actiniaria på sin Ravelrysida nu. I samband med det har jag färgat upp både originalfärgen och två andra fina färger i originalgarnet Manduzana Andromeda


Så här fint är Andromeda! Det innehåller 75% Superwash Merino, 20% Nylon och 5% Stelina. Det har en löplängd på 400 meter/100 gram.
Är inte garn som glittrar din grej så passar Manduzana Sock alldeles utmärkt istället. Välkommen in till webbutiken!