fredag 27 maj 2016

En Riddari till mig


Mönster: Riddari av Védis Jónsdóttir. Äntligen får jag en egen Riddari! Tredje gången gillt. Jag är så sjukt nöjd.
Jag stickade den efter mina egna mått, så jag la upp lite fler maskor än storlek xxl, plus steek-maskor så att jag kunde klippa upp den till en kofta. Sen minskade jag den i midjan ner till storlek xl till oket och följde det mönstret. På så sätt passar den min kropp (som har två helt olika storlekar på överkroppen).
Och korta varv, jag la in typ fem stycken i ryggen med jämna mellanrum! Prisa gud för korta varv i ryggen på ett sånt här mönster. 

Koftan blev klar redan i slutet av februari och den har använts flitigt sen dess. Ett gott tecken på att den blev superbra! Nu vill jag sticka en till i lite mer diskreta färger, som kanske får vara en tröja också. Vi får se.  


Garn: Istex Lettlopi, såklart. Det gick åt 373 gram gråsvart, 160 gram senapsgult, 28 gram bränd röd och 41 gram ljusgrått. Jajamen. 

Stickor: Eftersom jag stickar så hårt fick jag gå upp i storlek på stickorna. Jag använde 4,5 mm till resåren, 5 mm till slätstickningen och 5,5 mm till flerfärgsstickningen. 







torsdag 19 maj 2016

Regnbågar på fötterna

Mönster: Dom här sockorna gör mig så sjukt glad! Det är alldeles vanliga sockor i slätstickning med en Sweet Tomato Heel, så det är inget särskilt med dom. Förutom att jag färgat garnet själv. Och jag är så sjukt nöjd med färgerna. Starka klara färger som gör mig alldeles pirrig i magen. 

Garn: Manduzana Rainbow Dash, alltså mitt regnbågskit i 75% Superwash Merino och 25% Nylon i småhärvor om 20 gram i sex färger. Till mina fötter i storlek 39,5 gick det åt totalt 69 gram garn.

Stickor: 2,5 mm





fredag 6 maj 2016

Jag har sytt!

Titta, jag har sytt tights! Jag har svårt att tro att jag hade fått ihop det om inte Björn hade massakrerat ett par gamla tights och ritat upp ett mönster till mig, så det är jag väldigt tacksam för. Allt annat klarade jag faktiskt av själv. Och dom sitter riktigt bra. Hurra för mig! Nu vill jag sy ett par i varje färger som finns.