tisdag 29 mars 2016

Floribunda

Mönster: Floribunda av Dödergök. Det här är andra mönstret i Manduzana och Dödergöks Sockklubb. Dom är superfina och snabbstickade med en variant av istickshäl. Jag rekommenderar verkligen det här mönstret sen när det släpps fritt när sockklubben är klar. Så roliga att sticka! 

Garn: Manduzana Merino Sock Sport. Det är ett lite tjockare sockgarn i merino och nylon som kommer att komma ut i Manduzanas webbutik i sommar. Ett väldigt stunsigt och mjukt garn som jag är väldigt nöjd med!

Stickor: Jag stickade med 3 mm rätt över.





torsdag 24 mars 2016

42 rutor

Här kommer en sen rapport om hur det gick med vm-virkningen. Jag fick ihop 42 rutor och mer än hälften har jag fäst trådarna på. Nu vilar dom lite tills jag får nästa ryck.

tisdag 22 mars 2016

Rainbow Dash och Trio

Jag har precis släppt nytt garn i webbutiken!
Numera finns garnkitet Rainbow Dash som innehåller 6x20 gram sockgarn i regnbågsfärger.
En annan nyhet är garnet Trio som innehåller 70% Baby Alpacka, 20% Silk och 10% Cashmere. Det är helt otroligt mjukt och har en lyster som är fantastisk. Det är som att sticka med ett moln. Jag kan helt klart rekommendera det!

Välkomna in i webbutiken och se om du hittar något för dig!

torsdag 17 mars 2016

Sockklubbens Floribunda

Nu har det andra paketet i sockklubben skickats ut och jag kan med stolthet presentera sockorna Floribunda. Dom är stickade i min nya garnbas Manduzana Merino Sock Sport, ett stunsigt lite tjockare sockgarn som är alldeles fantastiskt.
Jag är så stolt över det här paketet. Dödergök har gjort ett helt fantastiskt mönster och färgerna blev liksom på pricken. Jag ser verkligen fram emot att få se alla klubbstickares sockor!
Nu ska jag lägga upp till ett par egna!


(Bilderna har jag lånat från Dödergöks blogg, där finns ännu fler bilder på sockorna om ni är nyfikna på hur dom ser ut från andra håll.)


fredag 11 mars 2016

Bästa sortens sockor

Mönster: Det här är min bästa sorts sockstickning. Att lägga upp 60 maskor och bara sticka på med restgarn som redan fanns i garnskåpet. Bästa! Det kan vara därför jag har stickat sinnessjukt många såna sockor, haha. Dom här fick sambon. Han sliter sockor med hälsan så han behöver påfyllning då och då.

Garn: Manduzana Sock i färgen Metal och det färgglada är Crazy Zauberball-rester.

Stickor: 2,5 mm karbonz





torsdag 10 mars 2016

Att jobba som Manduzana

Jag måste nog säga att jag har ett ganska varierande jobb. Under samma dag har jag nystat garn till en grej, färgat garn till en annan grej och vikt kartonger.
Jag gillar verkligen att jobba som Manduzana!

tisdag 8 mars 2016

VM-virkning


Nu när det både är Ski Tour Canada och VM i skidskytte så bestämde jag och Dödergök att vi skulle KAL:a något tillsammans under tiden. Det blev mormorsrutor. Mina är rosa, lila, vita och grå och hennes går i blå och gröna toner.
Det är så roligt att göra något tillsammans fast vi är så långt ifrån varandra, att nörda både hantverk och skidor. 


Såhär ser mina rutor ut. Nu har jag 28 stycken. Sen var jag tvungen att pausa virkmusklerna lite.

torsdag 3 mars 2016

Mysteriemössan - Heléne the hat

Mönster: Heléne the hat av Johanne Ländin. Under mellandagarna drog podcasten Nördic Knitting igång en Knit-A-Long som blev denna mössa. Den är fantastisk och Johanne är ju fantastisk på att göra fina mönster! Jag är väldigt nöjd med att den är så pass stor så att allt mitt hår får plats i den. Det ser förvisso lite konstigt ut (haha) men det är himla praktiskt.
Tack Johanne och Helen för att rolig KAL!


Garn: Jag använde bara restgarner, det var ju perfekta projektet för det. Det finns både Rauma Finullsgarn, Zauberball, Sandnes Lanett och Manduzana Sock i mössan. 

Stickor: 2,5 mm för resåren och 2,75 mm till resten.





tisdag 1 mars 2016

Actiniaria

Mönster: Det här är det första mönstret i Manduzana och Dödergöks Sockklubb; Actiniaria. Det är ett sånt otroligt vackert mönster som Dödergök har konstruerat och själva sockan sitter bra på foten.
Mönstret kommer att komma ut för allmänheten under sommaren.


Garn: Manduzana Andromeda i färgen Seawinkle. Det gick åt 76 gram till min storlek 40-fötter. PS. Andromeda kommer att finnas som garn i min butik från och med i sommar. För alla som gillar glittergarn!

Stickor: 2,5 mm rätt igenom.