lördag 31 oktober 2015

Släpp sorgen fri

Jag har alltid haft nära till mina känslor och haft väldigt stora och många känslor. En av dom har varit sorg. Så länge jag kan minnas har sorgen funnits där. Som barn sörjde jag min syster som bor i himlen, att hon aldrig fick bli min storasyster. Under fyra år i rad dog någon i min närhet. Tre släktingar och en lärare, en per år. Under mitt nittonde levnadsår dog både farmor och mormor efter lång tid av sjukdom, och plötsligt hade alla mina mor- och farföräldrar dött innan jag ens hade fyllt 20. Och jag fick aldrig riktigt lära känna dom. Jag har haft vänner som dött. Vänner till familjen som dött. Älskade djur som dött. Det har varit så mycket sorg.
Jag har också en annan sorg i mig. Där ingen är död, dom är bara inte i mitt liv längre. Människor som lämnat mig och människor som jag har lämnat. En bästis från barndomen och vänner från tonåren som drog ner mig i skiten, som jag älskar men inte kunde finnas kvar i mitt liv. En tonårstid som försvann i ångest, som jag aldrig fick uppleva som "man ska".
Allt det här sörjer jag. Jag sörjer och saknar och sörjer. Ibland hela tiden. Ibland inte alls. Men det finns inom mig. Och så får det vara.

Det är viktigt att prata om sorg. I så många år har jag bara stängt den inne, låtsas som att den inte finns. 
Svenska kyrkan har nu under Allhelgona ett tema som heter "Släpp sorgen fri". Sorg finns och det är okej. Ibland har det gjort så ont så att det känts som att alla inälvor försökt tränga ut genom huden. Ibland har jag gråt-hulkat som ett barn. Men det är okej. Sorg måste få kännas.

Numera accepterar jag att sorgen nog alltid kommer att finnas där, mer eller mindre. Med den insikten har sorgen börjat ge plats åt dom fina minnena som finns istället.

torsdag 29 oktober 2015

En hög med sockor

Det verkar som att jag har stickat en hel del sockor på sista tiden. Och fler är det på gång men dom ska få egna inlägg sen. 

söndag 25 oktober 2015

Två platser lediga!

På grund av återbud så finns det nu två lediga platser till Stickhelgen på Stegeborg den 6-8 november. 
Tyvärr är det med lite kort varsel, anmälan måste in senast imorgon den 26/10. Så det är läge för att vara lite spontan och skämma bort dig själv med en hel helg i stickningens tecken!
Tips! Kan du inte komma över hela helgen så finns det möjlighet att komma över endast lördagen för bara 500 kr. 

tisdag 20 oktober 2015

Betula shawl

Mönster: Betula av Linnéa Öhman. Jag älskar den här sjalen! Linnéa har gjort ett så vackert och lättförståeligt mönster och sjalen blev precis som jag drömde om.
Jag gjorde huvuddiagrammet två gånger mer än vad mönstret sa så att den skulle bli riktigt stor och mysig. Och det blev den!


Garn: 383 gram New Merino som jag har färgat själv. Samma garnbas färgad av mig finns i min Etsy-butik. Det passar perfekt till sjalar, det är alldeles mjukt när det ligger runt halsen. 

Stickor: 4,5 mm









tisdag 13 oktober 2015

En tur till Uppsala

Förra veckan var jag tillbaka till Uppsala, tio månaden efter att vi flyttade därifrån. Det var en himla konstig känsla att vara tillbaka!


Vi var bara där i ett dygn så jag försökte göra allt jag saknat sen jag flyttade därifrån. Stopp nummer ett var Yll & Tyll, såklart! Jag var där länge och tittade och tittade. Till slut köpte jag bara några kompletteringsnystan Rauma Finull. Och en till rundsticka eftersom jag tydligen bara stickar sockor numera, gärna 4-5 stycken samtidigt. Det blir svårt när en bara har två stickor.


Jag stickfikade på Storken. SOM jag har saknat Storken! Varm macka och citronpaj. Gamla slitna möbler. Överfullt. Precis som vanligt.


Och självklart tog vi en tur till 4H-gården. Mitt happy place i fem år. Fåren var tyvärr ute på bete men alla andra djur var där.


Jag hittade en killing att klappa på. Vi gosade säkert i en kvar. Hen fick liksom aldrig nog.

Allt var precis som vanligt. Förutom att jag inte bor där längre. Så. Himla. Konstigt.