söndag 26 april 2015

Minisemester

Jag har varit på en liten minisemester under helgen. Till fina vänner som bor i torpet. Jag har fått sticka, hälsa på det lilla underverket, spelat spel, prata om viktigt och oviktigt, tittat på Big Bang Theory, blivit sönderpussad av hundar och bara få varit med människor som inte kräver något av mig. Det är en fin känsla.



Jag fick också bli väckt av hundar som attackväcker en med pussar och glada svansar.



Det har blivit en del bilstickning under helgen så nu är mina Petter-sockor färdiga! Bilder på dom kommer en annan gång.


I fredags tog vi en sväng till den där tygaffären jag läst så mycket om: Skroten. Dom prickiga tygerna är mina, superhjältarna är Björns. Älskar att han köpte superhjälte-tyg!


torsdag 23 april 2015

En alldeles vanlig uppifrån och ner-tröja

Mönster: Jag har stickat en tröja till min sambo! Garnet köpte jag redan för typ 1,5 år sen men det har bara blivit liggandes sen dess. Nåja, nu har det blivit en tröja i alla fall!
Jag använde mig av Dödergöks superbraiga beskrivning Komponera en kofta som guidar en att sticka en tröja uppifrån och ner efter kroppsmått. Så den här tröjan är stickad helt efter Björns kropp i vanlig slätstickning med vanlig raglan. Garnet får stå för det dekorativa i den här tröjan!


Garn: Jag stickade med 1 tråd Supersoft (Pea Green) och 1 tråd Donegal Tweed (Gräsgrön) ihop från Magasin Duett. Jag älskar hur snyggt det blir med garnerna ihop och hur mjukt det blir när man tvättar upp det färdiga plagget. Det enda dåliga jag upplevde var att plagget krympte på höjde när jag tvättade ur spinnoljan, trots att jag tvättade precis som vanligt. Det har aldrig hänt mig med Supersoft förut så jag vet inte om det är Tweeden som har en tendens att krympa kanske...? Jaja, efter våldsam blockning så gick tröjan på i alla fall.
Det gick åt 250 gram Supersoft och 167 gram Tweed till en tröja i typ Medium-storlek. 


Stickor: 4,5 mm till resårerna och 5 mm till resten. 






tisdag 21 april 2015

Hemlispaket #3

Igår kom det tredje, och sista, paketet i Hemlisbytet. Ett finfint paket med garn jag har varit nyfiken på länge!
Jag har fått väldigt fina paket i tre månaders tid nu, så det stör mig att jag inte kan komma på vem min Hemlis är eftersom jag vill tacka så hemskt mycket. Jag fnular och tänker men kan inte komma på vem du är! Så...tack för alla fina paket och vem är du? ;)

onsdag 15 april 2015

Något nytt

Jag har börjat på något nytt. En Islender Genser i Cascade 220 och Filcolanas Peruvian highland wool. 


lördag 11 april 2015

Sockorna Marit

Mönster: Marit av Dödergök. Det har ju varit en mysteristickning hos Stickamera nu under tre veckors tid. Men jag stickade mina redan i februari eftersom jag fick teststicka mönstret. Vilket jag gjorde mer än gärna eftersom jag älskar typ allt som Dödergök designar. Hon är så himla bra på att hitta den där känslan som tilltalar mig!

Garn: Manduzana hand dyed sock yarn. Det är alltså mitt egna handfärgade garn som jag också säljer i min Etsy-butik. Till dom här sockorna, i storlek 39, gick det åt 37 gram grått och 35 gram lila. 

Stickor: 2,5 mm karbonz rundsticka, min favorit!






söndag 5 april 2015

Bästa påskägget!

Jag fick bästa påskägget av min bästa sambo igår till frukosten!
Glad påsk på er, kära bloggläsare!

onsdag 1 april 2015

Jag har vävt!

Häromdagen var jag med Björn till jobbet för att byta studiemiljö lite. Då tog Björn med mig ner till vävstugan i källaren. Det är syföreningen som har vävstugan där och dom har redan tagit sig an honom och lärt honom grunderna i att väva. Han fick ta en av vävstolarna och väva sig en trasmatta på, till hans stora glädje! När han kom hem och berättade om det här blev jag eld och lågor och ville också lära mig väva så när jag ändå var där fick jag prova lite. 


Jag fick välja en egen färg och lämna ett litet avtryck i hans trasmatta. Det blev riktigt fint tycker jag! Och roligt var det också. Nu är vi överens, båda två, om att nästa projekt är att införskaffa en lämplig vävstol som inte är allt för stor.