måndag 30 mars 2015

På stickorna just nu

Det här är vad jag stickar på just nu. En flerfärgsstickning och en slätstickning. Lagom variation! 

Först ut är den flerfärgsstickade sockan Petter som Dödergök har designat. Jag stickar den i garn som jag färgat själv. Vill ni också sticka sockor i garn som jag färgat kan ni kolla in min Etsy-butik :)


Den andra stickningen är en tröja till Björn i uppifrån- och ner-metoden. Det blir en tajtare modell med långa ärmar. Jag stickar den i en tråd Supersoft och en tråd Donegal Tweed från Magasin Duett.

Sen har jag ju både en virkad filt och en stickad filt som långtidsprojekt på stickorna. Men det får vi prata om någon annan gång, haha.



söndag 29 mars 2015

Utflykt till Granhammar

Igår åkte jag, syster, systerdotter och en vän på utflykt till Ateljé Norrgården/Ostbiten i Granhammar. Jag har talat mig varm om både osten och gården så dom ville åka dit och se vad jag pratat om.
Väl framme träffade vi på hönsen som springer fritt på gården.


Vi slog oss ner och fikade på övervåningen i ladan, denna fantastiska lada! (Jag drömmer i smyg om att den vore min.) Efter ett tag kom Karin, som äger gården, och satte sig ner hos oss. Det var så fint att se henne igen!



Vännen som var med älskar hästar och som jag har pratat om dessa gigantiska Shire-hästar. Hon var eld och lågor men hästarna var inte lika entusiastiska över att ha tre fjantar ståendes vid staketet som ville klappa, haha.



Så vad fick jag med mig hem från gården då? Jo, en liten hög garn. Två härvor av gårdens egna ullgarn och två nystan sockgarn Step från Austermann. Jag ser fram emot att sticka i gårdens garn, det är så otroligt mjukt och lent för den sortens ullgarn. 


Jag hade fått med mig en inköpslista från sambon som tycker om ost, själv är jag inte så förtjust i ost om det inte är typ hårdost som inte smakar något...eller fetaost, haha. Men Björn fick sig en bitar av både Håkan, Clara och Evert. Och så köpte jag en bit Barbro som även jag tyckte var god. Gårdens egna salladsost fick följa med hem också. Och ägg från hönsen på gården i olika färger och storlekar.

tisdag 24 mars 2015

Hemlispaket #2

Det här fina paketet kom från min Hemlis igår! Garnet är från Nilsgårdens Lammprodukter och deras Härjedalsfår och spunnet på ett spinneri i Torsta. Det är något magisk med närproducerat garn som inte rest världen över. Tack snälla!

Jag har ingen aning om vem min Hemlis är än så länge men jag gissar att hen är från Östersundstrakten i alla fall ;)

torsdag 19 mars 2015

Ett par färdiga sockor


Mönster: Ett par sockor har blivit färdiga sen sist! Jag har stickat efter Dödergöks mönster Mitered Socks. Jag älskar att det är liksom alldeles vanliga enkla sockor fast med en tvist. Det här mönstret passar verkligen bra till galna restgarnssockor :)

Garn: Jag har använt lite olika restgarner. Admiral Ombré i rött, Faber i gult och brunt, Opal i olika gröna och bruna nyanser. Totalt gick det åt 60 gram till ett par i storlek 37. 

Stickor: 2,5 mm


onsdag 11 mars 2015

Northport, VM-stickningen

Mönster: Det här är mössan Northport, min VM-stickning! Jag gillar verkligen hur den blev, mönstret är så otroligt fint! Jag ska nog sticka en till i andra färger :)

Garn: Jag använde olika rester av Rauma Finull. Totalt gick det åt 55 gram till den största storleken. 

Stickor: Jag använde 2,75 mm till resåren och 3,5 mm till resten av mössan.











fredag 6 mars 2015

Hysteriskt randigt

VM-mössan är färdig, jag fäste sista tråden tidigare idag. Så nu har jag börjat på nya sockor. Randiga i olika färger. Det blir alltid sjukt bra!

söndag 1 mars 2015

Fireweeds

Nästan 1,5 månad efter Tour de Ski's slut blev mina Tour de ski-kal-sockor färdiga!


Mönster: Jag har stickat sockorna Fireweeds. Det är mina första flerfärgsstickade sockor och jag är riktigt nöjd med dom! Dom sitter lite tajt över benet men det gör inte så mycket. Sockgarn har ju en tendens att anpassa sig ganska bra efter kroppen. Jag kan verkligen rekommendera det här mönstret!

Garn: Sockorna är stickade i riktiga lyxgarner! Det rosa är Trekking som Tant Kofta har handfärg och det gula är Limmo-Designs tunna sockgarn i färgen Curry. Sån otrolig lyx att sticka med garn som man vet är handfärgat varsamt och med kärlek av två härliga kvinnor!
Det gick åt 54 gram av det gula och 30 gram av det rosa till mina fötter i storlek 40.


Stickor: Eftersom jag stickar så hårt så använde jag 2,5 mm till enfärgade partier och 2,75 mm till det flerfärgade.