lördag 25 oktober 2014

Ett foto i timmen på en lördag

Idag är det Ett Foto I Timmen. Det är första gången på länge som jag är med igen. Jag har liksom glömt på ett tag men blev påmind igen. 


10:05 - Vaknar, kliver upp, äter frukost och löser Melodikrysset.


11:05 - Jag och Björn släpar ner alldeles för mycket tvätt till tvättstugan.


12:05 - Pluggar sociologi. Är så skittrött på det här just nu. Det är lite mycket med studierna nu eftersom jag slarvade för ett par veckor sen. Men det blir nog bra snart igen.


13:05 - Tittar på säsongens första vintersport på tv:n med ett halv öga. Längtar efter att Vinterstudion ska börja!


14:05 - Äter massakrerade pajresten till lunch.


15:05 - Dricker kaffe och pluggar vidare.


16:05 - Pluggar fortfarande. Med sällskap av en sovandes katt i soffan.

17:05 - Jag glömde fota då. Jag slog in present och klädde mig och sånt.


18:05 - Är hos vänner på försenat födelsedagskalas och äter tacos!


19:05 - Efter tacosen blev det efterrätt på fin assiett.


20:05 - På kalaset var det också en sköldpadda som var där på semester.


21:05 - Vi spelade frågespel och jag stickade sockor samtidigt.


22:05 - Vi avrundade kalaset med att titta på Röjar-Ralf. 


23:05 - Och jag stickade vidare på sockan till filmen. Den blev helt klar innan kvällen blev natt och vi åkte hem. 

fredag 24 oktober 2014

Syfestivalen

Idag har jag varit och besökt höstens Syfestival i Älvsjö. Trots att jag och sambon kom dit efter lunch så var det sjuuuukt mycket folk. Roligt men trångt!

Jag besökte Magasin Duetts monter där jag hittade flera stick- och instragramvänner som stod och sålde garn, bland annat till mig, haha. 


Jag var ju tvungen att besöka Tant Kofta också, denna härliga människa! Hos henne köpte jag finfint sockgarn i starka färger.


Jag passerade Ullcentrum också. Där köpte jag inget den här gången, men det fanns mycket fint där.


Det här garnet kom jag hem med. Jag hittade Lang Jawoll och Cinnia hos Magasin Duett, rosa sockgarn och regnbågspaket hos Tant Kofta och gult handfärgat sockgarn av Limmo-Design. Men även en del Opal som kanske ska bli julklappar och ofärgat garn till mitt "företag". 



Jag fick även med mig ull hem i form av både kardflor och topsband. Direkt när jag kom till Syfestivalen letade jag mig fram till Limmo-Design och kastade mig över hennes handfärgade ull. Hon är så sjukt bra på det här med ull och spinneri.

I övrigt så träffade jag både människor som jag träffat förut och som jag inte träffat förut men följt på instagram. Det är så roligt att få ses och kramas en stund. Jag är så tacksam för alla vänner som stickvärlden har gett mig!

onsdag 22 oktober 2014

Auktion till förmån för Rosa bandet

Den här fantastiska sjalen är äntligen klar och den auktioneras ut i detta nu till förmån för Rosa bandet. Auktionen ligger ute på tradera och du hittar den här. Gör en insats för cancerforskningen och få en rosa, mjuk och varm sjal! Auktionen ligger uppe fram till och med den 29 oktober. 


Mönster: Opsa av Visalisa. Det är ett fantastiskt mönstret! Det är så enkelt och blir så fint.
Jag vill också bara poängtera att jag har fått tillåtelse av Lisa att använda det här mönstret till den här sjal-auktionen.

Garn: Madeline Tosh Sock i färgen Pop Rocks. Det var första gången som jag stickade med garn från Madeline Tosh. Det var fint och bra kvalité och så, men jag förstår inte riktigt hajpen kring det. Det är absolut ett bra garn men inte ett fantastiskt-galet-magiskt garn som det låter på en del. Men smaken är ju olika, som tur är, haha. Förresten, det gick åt 108 gram.

Stickor: 4,5 mm



måndag 20 oktober 2014

På stickfronten

Det går fortfarande långsamt på alla fronter i livet. Men det går framåt och det är huvudsaken! Till exempel så har jag maskat av kroppen på min randiga tröja. Nu är det dags för ärmstickning!


Jag har börjat på ännu ett par sockor, i hysteriskt randigt, utan att slutföra dom förra. Men det är bara en lite tå kvar på dom, ska bara...


Det här är jag mest glad över att det gått framåt med. En rosa Opsa i Madeline Tosh Sock är färdig. Nu ligger den på vardagsrumsgolvet och hårdblockas. Sen ska den auktioneras ut till förmån för Cancerfonden med tanke på att det är oktober och Rosa bandet-månad. Håll utkik här i bloggen för mer info inom kort!

onsdag 15 oktober 2014

Sockor...igen


Jag har börjat sticka massa sockor igen, precis som alltid när livet är lite för jobbigt. Det är så mycket som måste göras dom tre närmaste månaderna. Många förändringar och jag tycker att det är jobbigt, även fast jag vet att det också kommer att bli bra. Då är det skönt att sticka sockor som jag liksom kan utan och innan, det känns tryggt. 

torsdag 9 oktober 2014

Sticka för brösten

Ingen har väl missat att oktober är en rosa månad? Den här månaden körs kampanjen Rosa bandet som går ut på att uppmärksamma bröstcancer och även samla in pengar till forskningen. 
I min omgivning har det funnits människor som både överlevt bröstcancer och som inte har gjort det. Det känns extra mycket när det kommer så nära inpå. Vi känner nog alla till någon som har drabbats.

Just på grund av detta så har jag startat en insamling på cancerfondens hemsida i Rosa bandets namn. Insamlingen heter Sticka för brösten och vänder sig främst till alla som stickar eftersom jag upplever att stickare generellt är otroligt generösa. Nu uppmanar jag er att gå in och skänka en slant!
Jag vet att många lägger undan en peng för varje nystan man stickat upp, varför inte ta dom pengarna den här månaden och skänka dom?

(Klicka på länken ovan för att komma till insamlingen)


måndag 6 oktober 2014

En aningens frånvarande

Jag har varit lite frånvarande de senaste två veckorna. Jag har varit både stressad och trött och oinspirerad, men det börjar gå över nu.


Sen sist har jag hunnit med ett dygn på Torpet. Eftersom jag ändå skulle till trakterna åkte jag ner i förväg och hälsade på Lisa och övriga flocken. Till min stora lycka var Larsson där också, sist jag var där var han ju på utflykt. 


Jag fick hänga med dom här bushundarna som även intog min säng tidigt på morgonen och skulle sova med mig. Två hundar och en vuxen, något bred, människa på en 90 cm bred madrass...det är trångt, men mysigt!


Anledningen till att jag skulle till trakten var släktträff med sambons släkt. Stället vi var på lång vid en sjö och det var så vackert där!


Vi spelade spel både på dagarna och nätterna. Det är nog det bästa med den släkten, den enorma förkärleken för sällskapsspel. 
Jag och sambon missade också ett tåg, mitt första någonsin, som skulle ta oss tillbaka till Stockholm och speedway på Friends Arena. Det var en fruktansvärd känsla att komma in på stationen och se tåget rulla iväg. Tack för den, dumma Borås, som har vägarbeten som är helt värdelöst skyltade! Men då fick vi ett extra dygn med släkten istället!


Jag har också färgat en helt del ull i omgångar...


...samtidigt som jag har pluggat och varit dagmatte till Bullen. Jag och Bullens matte har kommit överens om att jag ska vara dagmatte nu under hösten nu när hon fått ett jobb så han ska slippa vara ensam. Så, såhär ser det ut tre dagar i veckan hemma. Bullen ligger mellan mina ben i soffan och jag pluggar/stickar. Det enda dåliga med det är att jag kommer att bli hjulbent efter det här, haha.


Jag har stickat lite också. Mest på min randiga tröja men också på en ny sjal i rosa. Den kommer ni få se mer av senare i oktober...!