söndag 29 december 2013

Sigbart

Mönster: Under hösten har jag hemlighetsstickat på dessa vantar. Jag har bara kunnat sticka på dom när sambon varit i skolan eftersom han skulle få dom i julklapp. Ett par Sigbart av Kamilla Svanlund är från boken Vantar för alla årstider. Det är ett mönster som passar honom perfekt och riktigt nöjd blev han!
Garn: Rauma Finullsgarn. Det gick åt 25 gram av det gula och 25 gram av det gröna. 


Stickor: Jag använde 3 mm för att dom skulle bli större och passa hans hand. Det var sånär på lite för stora stickor och det kändes som att maskorna blev lite glesa. Men efter ett litet bad så såg det riktigt bra ut. 









lördag 28 december 2013

Två par ultimata strumpor

Det blev en hel del julklappssockor i år, liksom varje. Jag tror att det är ganska tacksamt för mottagarna att få. Dom har åtminstone inte sagt något annat, haha.



Dom här sockor fick min sambos syster (dom röda) och min systers man (dom gröna).

Mönster: Dödergöks ultimata strumpor till båda två. Sockorna gör verkligen skäl för sitt namn, dom sitter sjukt bra på fötterna!

Garn: Till dom röda använde jag Schoppel-Wolles Admiral Ombré och det gick åt 69 gram till storlek 40. Till dom gröna använde jag Zwerger garns Opal och det gick åt 65 gram till storlek 41. 

Stickor: 2,5 mm karbonz

onsdag 25 december 2013

Scallop Lace Hat


Nu när julafton är över och alla julklappar är utdelade och öppnade så kan jag börja visa dom julklappar som jag stickat i år. Några julklappar har jag faktiskt redan visat i bloggen men utan att säga att det var just julklappar. Till exempel vantarna Doris, Signe och Vegatre par raggsockor plus ett par röd-hysterisk-färgade, en döskallemössa och ett pannband. Men nu kommer det flera :)

Mönster: Scallop Lace Hat av Leah Coccari-Swift. En fin mössa med ett enkelt spetsmönster som är lätt att komma ihåg. 

Garn: Schoppel-Wolle Admiral 6-ply. Det gick åt 30 gram till den här mössan. 

Stickor: 3,5 mm till resåren och 6 mm till resten av mössan.

tisdag 24 december 2013

God Jul


God jul, kära vänner och bloggläsare!
Jag hoppas att eran jul blir precis så som ni hoppas och önskar. Och självklart att ni hinner sticka lite emellanåt ;)

torsdag 19 december 2013

Efit

Idag är det dags för en dags Efit. Kika här för fler deltagare.


08:30 - Äter frukost med vörtbröd.


09:30 - Skriver hemtenta i religionsvetenskap, just nu om islam.


10:30 - Skriver vidare på hemtentan. Bakom ryggen på mig hänger den här fina julstjärnan i köksfönstret. 


11:30 - Nämen?! Är det möjligtvis så att jag skriver hemtenta, haha.


12:30 - Äter lunch, omelett med tomat, purjolök, champinjoner och mozzarella. 


13:30 - Skriver julkort. Jag älskar ju att både få och skicka julkort! Ett tag trodde jag att jag inte skulle ha råd att skicka i år men efter lite skramlande på kontot så gick det och dagen var räddad!


14:30 - Har äntligen masat mig iväg till Ica för att köpa frimärken och skicka korten. Lite sent så kanske kommer dom efter jul, men vad gör det.


15:30 - Skriver vidare på hemtentan och tycker otroligt synd om mig själv. Det går så fruktansvärt trögt idag!


16:30 - Lite hemtenta-snacks, haha.


17:30 - Hemtenta-anteckningar.


18:30 - Björn jonglerar med clementiner.


19:30 - Lagar rotfrukter och tonfiskbiffar till middag.


20:30 - Stickar en liten stund.


21:30 - Tänker att koka kola sköter sig lite självt och sätter igång med det samtidigt som jag skriver hemtenta.


22:30 - Inser att jag hade jättefel angående kolan. Det enda den gör själv är kokar. Sen ska den delas och paketeras (och ätas).


23:30 - Vi kunde visst inte låta bli att göra en omgång till. Kardemummakola den här gången. Så SJUKT gott!


måndag 16 december 2013

Hemliga stickningar



Det är ganska svårt att tro att det här faktiskt är en stickblogg just nu. Som vanligt i december så pågår det lite hemligheter med stickningen så jag kan inte visa något, fast några tjuvkikar får ni nu. 

Men stickar gör jag i alla fall, nästan så stickorna glöder. Och sen kommer det massa färdiga-stickningar-inlägg på raken efter jul. Jag gissar att jag inte är ensam om det här, haha.

söndag 15 december 2013

Julmarknad i Granhammar

I fredags var jag på julmarknad i Granhammar. Där fick jag träffa bästaste Ulrika, klappa på både kor och en katt, äta julgröt, träffa stickerskor jag inte träffat på länge, botanisera i den helt underbara garnbutiken (två nystan Geilsk hampa/ull fick följa med mig hem), titta på Luciatåg och, framför allt, uppleva detta himmelrike som är Granhammar. Dit ska jag åka igen!

Jag tänker att bilderna får tala för sig själva idag!















onsdag 11 december 2013

Granen står så grön och grann i stugan

Äntligen har en gran kommit in hos oss. Nu är det liksom fullt julmys här hemma och jag älskar det!




Tomten och bocken står under granen och vaktar så inga katter attackerar granen. Och om dom nu skulle göra det så har vi bundit fast granen i väggen, något vi lärde oss att göra när Meeko var kattunge och klättrade längst stammen på granen (nu är hon för tjock för det, haha).

måndag 9 december 2013

En omtumlande helg

Saker jag gjort den här helgen:

Gosat med systers familjs nya tillskott, fina katten Oscar! Han är släkt med våran katt Meeko, det märks på förståndshandikappet (även kallat inavel), haha.


Skänkt ca 6 kg garn till en förskola (mer om det i ett annat inlägg).


Voltat med bilen på väg till ett julbord.


Ätit ovan nämnda julbord!


Alltså, den här helgen har varit helt knäpp! Jag och Björn tog tåget till Östergötland i lördagseftermiddags för att äta julbord med hela min familj på söndagen. Vi träffade Björns föräldrar, käkade frukost ihop med min syster och hennes familj, gick i kyrkan och gosade med nya katten. Sen var det dags att åka till Stegeborg där vi skulle äta julbord och eftersom vi var så många så tog vi två bilar dit. Bilen jag åkte i åkte först, det snöade och vi körde sakta och plötsligt så svängde vägen men inte bilen. Den fortsatte rakt fram, kanade ner i ett djupt dike, välte och landade på taket. Och ut klev vi alla fyra, helt oskadda. Helt sjukt. Jag var aldrig rädd utan förstod i ganska god tid vad som skulle hända. Värst var det nog för syster som var i bilen bakom, innan hon fattade att vi mådde bra. Usch. Det är så märkligt att jag liksom har voltat med en bil. Och så knäppt att vi liksom blev upphämtade av pappa och åkte och åt julbord, som förvisso var asgott, men det är ju inte riktigt så en tänker att en bilkrasch ska gå till.
Jag och Björn är tillbaka i Uppsala och är mörbultade i kroppen men inget som är allvarligt (och dokumenterat i journalen är det också). Idag har jag rört mig lite som en 90-åring. Jag är alldeles stel i kroppen och blåslagen på ena benet, men också tacksam över att det bara är det. Jag tycker också lite synd om pappa som nu är utan bil, tur ändå att den här har sjungit på sista versen ett bra tag.
Ja, så kan det gå! Så ta det lugnt när ni är ute och kör. Och
använd bilbälte, för guds skull!

lördag 7 december 2013

Adventstid, kom till mitt (inte så) ensamma hus

Jag älskar den här tiden på året. Advent. Det gör mig alldeles varm i kroppen att få plocka fram ljusstakar och julstjärnor. Att få köpa julblommor. Att få baka pepparkakor och dricka glögg. Att få småpyssla helt enkelt. Så jag tänkte dela med mig lite av det jag tycker så himla mycket om.







Det bästa med den här tiden är att det gör inget att diskbänken ser ut såhär nästan jämt, att vi inte har dammsugit på ett tag, att tvättkorgen svämmar över. För allt annat i lägenheten är så sjukt mysigt och varmt och inbjuder till slöande i soffan framför vintersport. Det är okej att det är stökigt för jag har ljus som lyser i fönstret och pepparkakor att äta. Vad mer kan en möjligtvis behöva? (obs, stickningen är liksom självklar!)