onsdag 28 augusti 2013

FO - Mammas tunika

Tunikan till mamma är äntligen klar! Den är hon och passar henne verkligen perfekt!

Mönster: Kristin by Drops Design, men jag har gjort om jättemycket. Jag har stickat uppifrån och ner istället för nerifrån och upp som mönstret sa. Jag har stickat den längre. Jag har räknat om massor för att få den bra som uppifrån och ner. Det enda jag har behållit som det var är hålmönstret.
Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Drops mönster är verkligen kassa! Jag förstår inte hur dom kan skriva så usla beskrivningar rent språkligt. Visst har dom fina modeller då och då men det är nästan lättare att sticka utifrån bilden än beskrivningen ibland. Jag tycker att det är himla tråkigt faktiskt.

Garn: Drops Cotton Light i nyansen 11, som ser lite äppelgrön ut. Ett helt okej garn med tanke på det låga priset. Det enda tråkiga med det var att det liksom luddade av sig lite ibland och att det var svårt att få med alla trådar i garnet ibland.  

Stickor: 3 mm till dom rätstickade kanterna och 4 mm till resten. 

Den här stickning har gett mig en smärre hjärnblödning emellanåt men det var lätt värt det när jag fick se hur glad mamma blev!
Och tack till alla i Fattigskogen för heja-ropen när jag ville kräkas på beskrivningen, haha.

tisdag 27 augusti 2013

Fin-post!


Det kom fina saker på posten idag! En Niddy Noddi (härvträ) och ett ullmix-paket med Corriedale-ull från CoolWool. Härvträ't har redan kommit till användning och det var så himla skönt att slippa stå och vira garn runt två stolsryggar ;)

måndag 26 augusti 2013

En himla massa söta djur.

Igår var jag och Björn på Kolmårdens djurpark med min syster och hennes familj. Jag älskar att gå på Kolmården. När vi bodde i Norrköping så hade vi årskort dit, jag och Björn, och var där jättemycket. Jag upplever att det är en väldigt bra djurpark och djuren verkar ha det ganska bra. Och jag älskar ju djur, dom är så himla fascinerande. 


Björn hittade en björn-kompis i skogen.


Det fanns massa björnungar i björnhänget. Så. himla. söt. Dom busade och badade och lekte med leksaker och sprang runt. Jag vill liksom bara ta med en hem och gosa med den för evigt. 



Alltså, delfiner! Det är så himla coola djur. Jag är så fascinerad över hur det går att kommunicera med dom, hur smarta dom verkar vara. Och så är dom söta.

Vi åkte safari-linbanan också. Sjukt läskigt, men jag tror att djuren uppskattar det här mer än massa bilar som kör runt bland dom.




Dagens höjdpunkt. Elefantbäbiiiiis! Himla praktiskt att använda mamma som parasoll.

Så himla söt. Tänk att något så litet kommer att bli så stor sen. Så häftigt!

FO - Elva par grytlappar




I ett svagt ögonblick lovade jag min syster att jag skulle sticka ett par "fin-grytlappar" och tio par vanliga till hennes jobb (hon är kokerska på en lägergård). Det här blev resultatet och nu vill jag aldrig mer sticka ett på grytlappar, någonsin, haha. 

Mönster: Jag har inte använt något särskilt mönster. Dom prickiga är dubbelstickade. Dom andra har jag lagt upp mellan 25-30 maskor och stickat rätstickning till lagom storlek. Några med enkel tråd, några med dubbel.

Garn: Massar restgarnet och lite nyköpt. Dom flesta är stickade i Drops Paris men jag har också använt Catania och M&K Eco Bomull. 

Stickor: 4 mm, 4,5 mm, 5 mm och 7 mm. 

söndag 18 augusti 2013

Söndags-efit

Idag är det Ett Foto I Timmen och vill ni se fler som gör just det så kan ni kika in här

09:15 - Godmorgon från en nyvaken men ändå trött Amanda.

10:15 - Har precis ätit frukost och snörar på mig skorna för att cykla iväg en sväng med Björn.

11:15 - Cykelturen resulterade i ett besök på 4H-gården, mataffären och djuraffären.

12:15 - Hemma igen och har precis låst fast cykeln Barbro i cykelstället.

13:15 - Lagar Tabbolueh med kikärtor och vita bönor till lunch. Så sjukt gott!

14:15 - Stickar grytlappar på stooora (och värdelösa) stickor medan jag tittar på friidrotts-vm. 

15:15 - Kollar på friidrotten. 

16:15 - Plockar fram lite garn och stickor till Mystery-KAL'en. 

17:15 - Tittar på dokumentären Abortkonflikten på SVTplay. Jag blir både äcklad och förbannad av den! Människor får gärna ha vilka åsikter dom vill kring abortfrågan men det är INTE okej att trakassera människor och tvinga på sina åsikter på andra människor som inte har bett om det!

18:15 - Provsmakar nygräddat bröd som Björn har bakat under eftermiddagen. Så. Himla. Gott. 

19:15 - Stickeri, stickera.

20:15 - Stickar på ännu ett par grytlappar och tittar på gamla Kalle och chokladfabriken. 

21:15 - Fortfarande gamla Kalle och chokladfabriken tillsammans med både Björn och katterna i soffan. 

Nu blir det inga fler bilder för idag. Godnatt på er :)

lördag 17 augusti 2013

Thank you, Mr Postman!


Den här veckan har varit en väldigt bra post-vecka. Tre gånger har det kommit post till mig (förutom tråkpost) och jag har blivit så himla glad varje gång. Jag älskar ju verkligen att få post. Som tonåring skrev jag och mina vänner som bodde lite längre bort jättemycket brev till varandra hela tiden, mest för att vi älskade det här med att få något fysiskt från någon annan. 

Hur som, i måndags kom min stickbok som jag beställde i Fattigskogen från Lenas Garn; Babystickning på stickor 3. Den innehåller så himla mycket fina barnkläder och jag vill sticka alla på en gång. Det enda bra med att komma upp i åldern där alla ens vänner får barn är att jag har någon att sticka barnkläder till, haha.
En annan sak som kom på posten är det prickiga på bilden, en kjol från Gudrun Sjödén fast den här kom från Johanna. Så himla gulligt av henne att hon tänkte på mig. Jag älskar den!
Och igår kom garnet, Rowan Fine Tweed, från Garnkorgen. Tanken är att jag ska hänga på Kamillas Mystery KAL och att det ska användas då. KAL'en började ju för en vecka sen men jag har inte riktigt kunna bestämma mig för färg på garnet och sånt, men nu är jag redo! Häng på ni också! 

Jag önskar att alla mina veckor var såhär fyllda med post, haha!

fredag 16 augusti 2013

Sånt jag stickar på...

Jag känner mig lite rörig i stickningen just nu. Jag stickar lite här, stickar lite där. Jag gör nästan aldrig så men det känns faktiskt inte så dumt. Tröttnar jag på en stickning så är det bara att ta nästa :)
Så, vad är det jag stickar på då?

`
Den stickning som jag lägger ner mest tid på är den här. Det ska bli en tunika till min mamma och jag vill få klart den så fort som möjligt så hon kan använda den medan det fortfarande är varmt ut. 

Jag håller också på att sticka 10 par grytlappar! I ett svagt ögonblick så lovade jag min syster att jag skulle fixa det till hennes jobb. Rätstickade grytlappar i dubbel tråd bomull är en himla bra tv-stickning. Men tio par? Det börjar bli lite tråkigt, haha. Det positiva är väl att jag blir av med lite garn som bara ligger och skräpar i lådan. 

Ibland stickar jag också på en randig sjal som jag la upp på tåget mot Fattigskogen. Det färgglada garnet har jag färgat och spunnit själv och det svarta är Järbos entrådiga. 

Med tanke på all slät- och rätstickning så behövde jag lite mer avancerad stickning också. Pomatomus-muddar i Semilla fino blev det då. 

Och så har jag stickat färdigt en Astrakan-socka. En klar, en kvar. 

Vad stickar ni på just nu? Och har ni också sjukt många projekt på gång eller håller ni er till ett? 

tisdag 13 augusti 2013

FO - Min egna Daybreak


Mönster: Daybreak av Stephen West. Jag stickade mig en egen Daybreak eftersom jag gav bort den första jag stickade. Jag gjorde en del förändringar i den här. Till exempel så stickade jag 30 ränder istället för 20 för att få en stooor sjal. Och så gjorde jag kanten i bottenfärgen istället. Jag är sjukt nöjd med den! Jag kan ha den över axlarna, runt halsen, som en bolero och som en poncho. SÅ himla bra!

Garn: Det grå är Sandes Lanett och det gick åt 215 gram av den. Det andra är Schoppel-Wolle Zauberball och av den gick det åt 79 gram. 

Stickor: 4 mm.





torsdag 8 augusti 2013

FO - Spring Roses




Lite på sidan av bloggen har jag stickat mig ett par halvvantar, i färger som inte är jag, men jag är sjukt nöjd!

Mönster: Spring Roses in Vienna av Kamilla Svanlund. Jag tycker om mönstret jättemycket! Det är bra skrivet, finns på både engelska och svenska OCH så är det både halvvantar och vanliga vantar. Och så är dom asfina! 

Garn: Rauma Finullgarn. Det gick åt 20 gram av det grå och 17 gram av det blå. 

Stickor: 2,5 mm. Jag borde nog ha stickat dom med 2,75 mm(om jag hade ägt en sån) eftersom jag stickar så hårt och inte orkar med det här med provlapp. Men dom går på händerna i alla fall, även om det är lite trångt just vid på- och avtagning. 

Summa summarum: sjukt nöjd och jag tänker nog sticka dom hela vantarna också! 

tisdag 6 augusti 2013

Ett Augusti-efit

Idag är det Ett Foto I Timmen, flera deltagare kan du hitta här.

08:00 - Vaknar av att Björn åker iväg till jobbet. Godmorgon!

09:00 - Frukost!

10:00 - Skriver blogginlägg om dagarna i Fattigskogen och längtar tillbaka.

11:00 - Har bloggat klart om sticklägret och läser nu andras bloggar om sticklägret :)

12:00 - Läser igenom handlingarna inför Svenska Kyrkans Ungas Stora Årsmötet som sätter igång på torsdag. 

13:00 - Äter tacos-rester till lunch.

14:00 - Dricker kaffe och stickar på tunikan till min mamma.

15:00 - Tar tag i nödvändiga saker, som disk och sånt.

16:00 - Meeko ligger på min pusselmatta och surar för att jag klappar på henne när hon sover, haha.

17:00 - Meeko försöker påkalla Sotis uppmärksamhet. Det går sådär, haha.

18:00 - Tog cykeln bort till Heidenstam och Ica för att handla lite.

19:00 - Slog på stort i affären och köpte fina blommor.

20:00 - Björn har precis kommit hem från jobbet och jag har precis tagit ut maten från ugnen. Perfekt tajming. 

21:00 - Kaffe och lite lite av Ben & Jerrys Peanut Butter Cup. Så god!

22:00 - Stickar och tittar på The Big Bang Theory.

23:00 - Gör mig redo för att sova. Godnatt allihopa!