onsdag 25 april 2012

FO - Gratitude Leaf Shawl


Mönster: Jag har fått ett nytt favoritmönster! Jag har äntligen tagit mod till mig och stickat Visalisas Gratitude Leaf Shawl, och det var inte alls så svårt som jag trodde! Det gick väldigt smidigt och den blev väldigt fin! 
Sjalen ska bli en present till min syster som fyller år idag, men jag ska absolut sticka en till mig själv också :)

Garn: Jag stickade med två trådar Malabrigo Lace, 57 gram gick det åt. Färgåtergivningen är inte helt som den ska, den är lite grönare på riktigt. 

Stickor: 4 mm








Med risk för depp.


Jag känner mig totalt oinspirerad på stickfronten. Överlag i livet, faktiskt. Det mesta känns bara tråkigt. Jag blir galen på den här känslan! Men jag antar att den kommer att släppa snart, som den alltid gör till slut. Jag försöker trösta mig med att slö-sticka ett par Michaela-vantar, det går sådär.

tisdag 24 april 2012

tisdag 17 april 2012

Galen-vantar.


Jag stickar galen-vantar! Förra veckan när vädret bara var grått och tråkigt rotade jag fram färgpennorna och kluddrade en massa olika mönster i olika färger. Nu försöker jag föra över det på ett par vantar. Vi får se hur det ska gå :)

måndag 16 april 2012

FO - Kofta till sambon


Mönster: Till slut blev koftan klar! Sambon är nöjd och använder den hela tiden. Jag har använt mönstret Drops Kofta till herr i 2 trådar Fabel, nr 135-28. Som vanligt med Drops så stämde inte stickfastheten så jag stickade storlek XL istället för L så blev det rätt.

Garn: Drops Fabel brun, 300 - 360 gram.
         Drops Fabel flerfärgat, 872p - 290 gram.

Stickor: 4,5 mm till resåren och 5mm till resten. 




onsdag 11 april 2012

Påsken


Påsken spenderades söderut i Östergötland. Sambon byggde motorcykel med sin pappa, jag stickade mycket, vi letade påskägg och åt påskmat flera gånger om. Det blev en välbehövlig paus från vardagen.

tisdag 10 april 2012

FO - Michaela sockar


Mönster: Jag gjorde ett mönster som matchar mina Michaela-torgvantar. Kanske kommer det upp här senare om jag får ordning på mina kluddriga anteckningar. 

Garn: Zwerger Garn Opal Surprise

Stickor: 2,5 mm



lördag 7 april 2012

Mera nytt.

Jag har startat upp ännu en stickning, ett par vantar ska det bli. Jag har också slutfört ett par stycken, men bilder på dom kommer någon annan gång.