torsdag 28 oktober 2010

Beställningsarbete.

Dom senaste veckorna har jag pluggat tio timmar om dagen och stickat i alla tänkbara pauser. Det är för mycket just nu. Men om ungefär två veckor lugnar det ner sig lite på skolfronten, vilket ska bli oerhört skönt!
Jag har i alla fall hunnit med att sticka tre par raggsockor. Jag har fått beställingar på sammanlagt 13 par sockar och en mössa, så det kommer bli mycket sockar här på bloggen framöver ;)

fredag 22 oktober 2010

Framtidsångest.

Usch, den här dagen är inte rolig alls. Jag har framtidsångest. Vad ska det egentligen bli av mig? Jag kan ju inte läsa på komvux hur länge som helst. En dag kommer den dagen då jag faktiskt har gymnasiekompetens. Vad ska jag göra då?
Vad ska jag bli när jag blir stor?

tisdag 19 oktober 2010

Mönsterdiagam.

Jag kämpar på med mina kurbitsvantar mellan mattetalen. Jag har äntligen förstått hur jag ska läsa mönsterdiagrammet, så nu går det bra. Långsamt, men bra. Jag önskar bara att det fanns mer tid. Jag har fått en beställning på 6 par raggsockor också som jag måste prioritera. Men jag ska nog finna tid till allt :)

söndag 17 oktober 2010

Ännu ett mobilfodral.

Jag blev lite avundsjuk igår på Björns nya mobilfodral så jag virkade ett till mig själv igår samtidigt som vi tittade på Tim Burtons Alice i Underlandet. Vi har sjukstuga här just nu, både jag och Björn är jätteförkylda så det händer inte så mycket här hemma just nu. Vi slöar och pluggar mest.

lördag 16 oktober 2010

Mobilfodral.


Min sambo har tjatat på mig i över en vecka om att han vill ha ett mobilfodral till sin nya telefon, så igår letade jag fram lite garn och satte igång. Och resultatet blev det här. Han är nöjd och glad och det är ju huvudsaken :)

Garn: Drops Muskat i svart och vitt.
Virknål: 3mm
Mönster: Inget. Jag virkade runt runt tills det passade.

fredag 15 oktober 2010

Lyxlitteratur.

Ibland har man turen att läsa kurser med lyxkurslitteratur. Det har jag nu. Jag måste läsa Harry Potter and the Prisoner of Azkaban i min kurs och jag sörjer inte ett dugg! :)

torsdag 14 oktober 2010

Säkerhetsögon.

Är det någon som har säkerhetsögon i storlek 6mm och 9mm som vill sälja dom till mig? Eller något som vet vart man kan köpa?

onsdag 13 oktober 2010

Kurbitsvantar.

Jag har börjat på Karins Kurbitsvantar men har fastnat nu när jag kom till diagram B. Jag har aldrig stickat efter diagram förut så jag har inte riktigt koll. Läser man från höger till vänster? Vänster till höger? Hur gör jag vid tummkilen? Någon som vill ha snabbkurs med mig? :)

måndag 11 oktober 2010

Svampplockning.

Igår var jag ute på svampplockning för första gången i hela mitt liv. Björn körde all in på skogsstilen, själv hade jag ett par avklippta, läckande stövlar. Vi hittade mest trattisar men även vanliga kantareller. Så nu blir det svampomelett tills vi spyr :p



fredag 8 oktober 2010

Här ska det säljas...

I helgen åker jag hem till Östergötland för att delta på en "bytardag" på min mammas jobb där jag ska sälja mina raggsockor och virkade kakor och tårtor. Hoppas folk uppskattar mina saker och att jag får något sålt :)

tisdag 5 oktober 2010

Speedwayfinal.

Trots att jag hänger med matteboken 10 timmar om dagen så har jag funnit lite tid till att göra annat ikvöll. Jag har tittat på första finalen i speedwayen, och då hunnit sticka lite mellan heaten, samt hängt på online-stickcafé på facebook. Det är roligt att vi är så många nu, och få se allt som görs!
Nu ska jag plugga lite till innan jag går och lägger mig för att gå upp imorgonbitti och plugga lite till. Mitt liv är allt annat än roligt just nu.

fredag 1 oktober 2010

Systerraggisar.

Mellan studierna har jag faktiskt hunnit med lite handarbete. Jag fick ett desperat sms från syster här i veckan där hon behövde raggsockar, akut. Så jag har stickat ett par restgarnssockar till henne som ska skickas iväg med posten. Dessvärre gillar hon varken lila eller rosa, men behöver man raggsockar akut får man ta det som finns :)
(jag skulle gärna ta dom själv annars:))

Mönster: Järbos Klassiska Raggsockar.
Stickor: Strumpstickor 4,5
Garn: ca 115 gram Raggirester i rosa, lila och mörkgrått.


Förresten, tack alla ni som har tyckt till om mitt ganska fåniga kommentarsproblem. Från och med nu tänker jag nog svara på era bloggar.