söndag 29 augusti 2010

Längesedanbesök.

Igår fick jag besök av mina fina vän Amanda (ja, hon också). Vi har inte setts på över ett år eftersom det är många mil mellan oss. Men i helgen var hon i Stockholm och kom då hit till Uppsala på dagsbesök. Det var fantastiskt att träffa henne igen. Som jag har saknat henne!

fredag 27 augusti 2010

Mormorsrutor till Stickhjälpen.

Idag har jag skickat iväg alla mormorsrutor till Stickhjälpen. Hoppas dom kan vara till användning :)

torsdag 26 augusti 2010

Rutor i mängder.

Det här är vad jag har sysslat med dom senaste dagarna. Ryggontet är fortfarande kvar så jag kan inte göra så mycket annat än att sitta i soffan och virka/sticka.

tisdag 24 augusti 2010

Oinspirerad.

Jag är helt oinspirerad igen. Jag virkar ett par mormorsrutor som ska skickas iväg till Stickhjälpen, men det är inte roligt. Jag stickar raggsockar som ska läggas i försäljningslådan, det är inte heller roligt.
Jag har varit mer eller mindre handikappad sedan i lördags då jag förstörde ryggen genom att bära möbler åt syster. Idag är det bättre men det inte helt bra.
Jag är nog bara gnällig helt enkelt.

torsdag 19 augusti 2010

Pulsvärmare/muddar.

(Det kom en liten katt och började slicka på muddarna när jag försökte ta kort på dom. Gotlandsull smakar tydligen gott :p)

Idag har jag virkat muddar av mitt egenspunna gotlandsgarn. Dom blev inte så stora eftersom garnet inte var så långt, men dom värmer nog bra ändå. Jag sydde fast lite pärlor på muddarna också så de skulle se lite roligare ut :)
Det känns mycket roligare att göra saker av garn som man har gjort alldeles själv. Man blir alldeles stolt då!

Jag måste bara få reda lite i en sak. Vad heter det? Pulsvärmare? Muddar? Är det ens samma sak? Jag tycker att muddar låter lite mysigt än pulsvärmare, det låter så tråkigt. Vad säger ni?

Mönster: Inget. Jag virkade 27 lm, slöt till en ring med en sm och virkade runt i sju varv med nedtag i bakre maskbågen. Till sist sydde jag fast pärlor. Jag hade hellre virkat fast pärlorna men garn var för tjockt och pärlhålet för litet.
Virknål: Storlek 4,5.

onsdag 18 augusti 2010

Virkade vantar.


Mönster: Improviserat. Jag tittade runt på lite olika mönster och blandade lite hejvilt. Jag virkade mest runt runt och så blev det ett par vantar. Synd bara att dom blev för små för mig.
Det var första gången jag virkade med pärlor också. Det var roligt, och pilligt :p
Garn: Drops Karisma, ca 70 gram.
Virknål: Storlek 4,5.

tisdag 17 augusti 2010

Gotlandsull.


Igår spann jag 50 gram gotlandsull. Det blev lite bättre än förra gången. Det är inte alls lika tjockt och ojämnt, men inte heller perfekt. Men det kommer väl ;)

lördag 14 augusti 2010

Tack till alla mina vänner.

Det har inte hänt mycket på stickfronten den senaste veckan. Jag har varit i Östergötland men är nu åter i Uppsala. En viktig person i mitt liv har livmoderhalscancer, det är därför jag har farit mellan Uppsala och Östergötland så mycket i sommar. I veckan var jag med på stål- och cellgiftsbehandlingen. Det tog på krafterna. Hela den här grejen tar på krafterna något så enormt, så det är inte alltid man orkar sätta sig ned och göra något vettigt.
Det är väl som med allt annat, ibland orkar man mer och ibland mindre. Idag är en sådan dag då jag orkar mindre och då är det tur att jag har en fantastisk sambo som (nästan) alltid är förstående.

Jag vill också berätta om vilka fina vänner jag har som finns med mig i allt detta. Som lyssnar, pratar, kramar, hittar på roliga saker med mig, ger mig kaffe och låter mig gnälla över Ernst, tar hand om mig när jag själv inte orkar och som alltid ställer upp när jag behöver dom. Tack. Jag älskar er!

tisdag 10 augusti 2010

Garninköp.




Igår åkte jag och min mamma till Strömma och köpte garn. Dom har mycket billigt garn där, så det är perfekt för mig. Man kan köpa stora påsar med 10 nystan i, så jag och min mamma brukar köpa en varsin och dela på.
Det blev mest akrylgarn igår, vilket ju inte är favoriten men himla bra till välgörenhet. Eftersom det är så billigt med akryl så kan jag sticka mer, för jag har tyvärr inte råd med dyrare garn till sådant.
Och så köpte jag sådana där små 10 gram-nystan, mest bara för att dom är så söta.

söndag 8 augusti 2010

Rutväska.



Det blev alltså en väska av alla rutor! En lagom liten väska för plånbok, nycklar och diverse andra småsaker.
Jag måste bara skryta med att jag både har sytt ihop fodret och sytt fast det alldeles själv!! Jag kan inte sy, jag förstår inte riktigt hur det går till och har aldrig gjort det. Men det här klarade jag alldeles själv och är riktigt stolt över det!

Mönster: Jag använde Fru Inez mönster till rutorna. Annars använde jag inget mönster. Jag virkade ihop rutorna (24 stycken), virkade ett axelband och sydde i fodret.
Garn: Drops Muskat, cirka 70 gram av varje färg. Jag avskyr verkligen att arbeta med det garnet eftersom det delar sig hela tiden, men det är glansigt och fint så jag står ut ändå.
Virknål: Storlek 4.

fredag 6 augusti 2010

Rutor.

Jag håller på och virkar rutor. Idag ska jag montera och i helgen får ni se vad det blev :)

tisdag 3 augusti 2010

Raggisar.

Igår gjorde jag klart sockarna till min väns lillasyster. Hon önskade sig lila sockar med högt skaft, så jag hoppas hon blir glad nu :)

Mönster: Som alltid när jag stickar sockar så använder jag mig av Järbos Klassiska raggsockor. Jag utgår alltid från det även om jag stickar med andra garner än Raggi och Fuga.
Garn: Järbos Raggi.
Stickor: strumpstickor 4,5.

söndag 1 augusti 2010

Fin helg-inlägg.D

Den här helgen var fin. Jag fick blommor av kärleken.

Jag och Björn var och tittade på Prideparaden. Helt fantastiskt!












Jag läste ut boken Slash och påbörjade Mia Skäringers bok (som snart också är utläst).

Och jag stickade en raggsocka till en väns lillasyster.