tisdag 30 mars 2010

OS-mössa.

Idag har jag virkat klart min första OS-mössa, cirka en månad efter OS slut ;) Den ska få flytta hem till min vän Anna!
Nedanför visar sambon och jag olika sätt man kan bära mössan på :)


Garn: Dubbelt fuga - Järbo.
Virknål: nr 7
Mönster: "Virkad mössa på en kväll - Järbos OS-mössa"

Svenska Kyrkans Unga.

Den här helgen var jag nere i Östergötland, igen. Det var dags för årets distriktsårsmöte med Svenska Kyrkans Unga i Linköpings stift. Det var....spännande, som vanligt. Eller ja, spännande och spännande. Jag måste erkänna att det var mer rörigt och förvirrande än vanligt. Ibland blir jag så trött på det, men jag kan ändå aldrig hålla mig borta. Trots att jag blir arg, frustrerad och trött ibland så älskar jag den där organisationen.
Här kommer lite bilder från helgen.








fredag 26 mars 2010

Kakor i mängder.


Det här är vad jag har sysslat med de senaste tre veckorna. Imorgon är det dags för försäljning. Ska bli spännande och se hur det går. Det är en ren chansning att sälja det här. Kommer folk att köpa det eller kommer jag hem med allt igen? Jag hoppas ju såklart att folk vill köpa min saker :)

onsdag 24 mars 2010

Min dag.

Här kommer min dag i bilder :)





Jag måste nog säga att jag har gjort väldigt mycket med tanke på min stukade fot :)

tisdag 23 mars 2010

Stukad fot.

Jag har stukat foten! Jag var nere på stan idag för att köpa garn, som vanligt, och så stukade jag foten! Så klantigt! Tack och lov hade jag min fina vän Anna med mig som jag kunde stödja mig på hela vägen till bussen. Nu har jag djävulusiskt ont och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Foten är alldeles svullen och jag kan knappt stödja mig på den. Och som pricken över i:et så har jag ingen gasbinda här hemma, så min fot är inlindad i en palestinasjal, haha :) Men Björn ska hoppa in på apoteket imorgon och fixa något vettigare.
Det enda positiva med det här är att nu kan jag sitta i kökssoffan och virka utan dåligt samvete, eftersom jag inte kan göra så mycket annat.

Som tröst till mig så kan ni få kika i inlägget under och hjälpa mig med mitt problem. Det skulle betyda mycket för mig!

Hjälp!

Jag håller ju på och virkar kakor och tårtor på löpande band, som ska säljas på lördag. Jag har så svårt för att sätta priser så jag tänkte att ni skulle hjälpa mig med det :)
Vad kan ni tänka er att betala för ett ballerinakex, en dammsugare eller en tårta?

måndag 22 mars 2010

Taizé i Vadstena.

Den här inlägget kommer varken handla om virkning(okej, lite då), stickning eller vardagssörja, men jag kör på ändå :)
I Lördags var jag på en Taizédag i Vadstena. Där fick man chansen att åka till Mariadöttrarna och hälsa på i deras kloster. Det var väldigt spännande. Jag fascineras mycket kloster (och fängelser :p) så det var väldigt intressant att få vara där. Dom var mycket "slappare" än vad jag trodde. Jag förknippar klosterlivet med något gammalt stenhårt irländskt katolskt kloster där bön, arbeta och sova är det enda man får göra. Men så var det inte alls här.
Det var en fantastiskt nunna som mötte oss och pratade med oss. Hon var verkligen sprudlande glad :)

Annars har det inte hänt så mycket sedan jag bloggade sist. Jag har äntligen, efter två veckor i Östergötland, återvänt till Uppsala och min sambo. Som jag har saknat dom :) Men katterna är kvar i Östergötland fram till påsk, då får dom också komma hem.
Förutom det så har jag virkat en herrans massa, mest prinsesstårtor just nu. Men vilken tid det tar om man jämför med att virka en dammsugare eller ett ballerinakex!

Nu ska jag ta ut den färdiga lasagnen ur ugnen och önska er alla en god kväll!

torsdag 18 mars 2010

Torgvantar.



Idag blev mina vantar klara! Som ni ser så blev det torgvantar utan fingrar till slut. Jag är ganska nöjd förutom att dom blev lite breda. Men nu vet jag det till nästa gång. Himla sköna är dom i alla fall! :)


Garn: Crazy Zauberball
Stickor: 2,5mm och 3mm
Mönster: Eget hittepå-mönster. Jag testade mig mest fram.

onsdag 17 mars 2010

En och en halv vante.

En vante är klar och den andra är på gång!

tisdag 16 mars 2010

Ballerinakex och OS-mössa.

Idag har jag varit inne i stan med min vän Anna :) Vi tog en sväng förbi garnaffären, såklart! Jag köpte ett grönt nystan Drops Safran och Anna köpte garn till OS-mössan så nu ska jag virka en sådan till henne. Vi kom överens om att om hon köper garnet så virkar jag mössan till henne och som belöning behåller restgarnerna, haha! :)

Annars har jag virkat fem stycken ballerinakex idag och tittat på Kvinnofängelset :)

Virkad chokladboll?

Finns det några duktiga virkare där ute som har tips på hur man virkar en chokladboll? Har ni några idéer? Hjälp! :)

söndag 14 mars 2010

Någon sorts vante...

Det tar sig... Jag håller på och stickar ett par vantar, men jag behöver lite hjälp. Jag vet inte om det ska bli fingervantar eller torgvantar. Och om det ska bli torgvantar, ska det vara med eller utan fingrar? Jag har inte bestämt mig än. Men det måste bli något med tumme, för den har jag redan markerat. Vad tycker ni? Fingervantar eller torgvantar? Med eller utan fingrar?

Konsert.

Igår var jag på konsert i St Laurentii kyrka med Jennifer Brown, Söderköpings gospel och massa andra körer. Det var riktigt bra! Hon sjöng många av dom där låtarna som jag lyssnade på när jag var 11-12 år. Det var kul att höra dom igen, och att se henne.



lördag 13 mars 2010

Igår påbörjade jag ett nytt stickprojekt. Vi får se hur det går... :)

fredag 12 mars 2010

De senaste dagarna...

Dom senaste dagarna har jag knappt varit hemma alls. I förrgår var jag i Norrköping där jag pluggade på biblioteket, åt lunch med Samuel, piercade näsan (igen) och gick på stan en sväng.
Igår satt jag på biblioteket i Söderköping och pluggade hela dagen och så kastrerade vi vår lilla honkatt, Meeko. Och idag har jag extrajobbat på förmiddagen och varit inne i stan med mamma och systerdottern och handlade till mammas jobb.
Nu sitter jag här hemma och tittar på Nickelodeon med systerdottern och försöker hålla koll på Meeko samtidigt. Hon har en såndär rolig plasttratt på huvudet så nu går hon in i allt. Stackars kissen...

torsdag 11 mars 2010

Bildbomb.

Eftersom det här är en ny blogg så har det kanske kommit några nya läsare. Så här kommer en mängd bilder på saker jag gjort den senaste tiden!

(mormorsfilten är inte riktigt klar än)

onsdag 10 mars 2010

Studier.

Idag sitter jag på stadsbiblioteket i stan och pluggar Samhällskunskap A fram till halv två. Då ska jag luncha med en vän på stan.
Jag är dödstrött idag. Mamma tvingade upp mig redan vid sju imorse...suck.
Nej, jag ska fortsätta plugga och ni får ha en trevlig dag!

tisdag 9 mars 2010

Har ni hittat?

Är det några som har hittat hit än? :)

Välkommen!

Hej och välkommen till min nya blogg, igen.
Jag lovar och svär att det här är sista gången på länge som jag byter blogg. Jag hade den här bloggen förut men det har krånglat massor så nu är jag här och testar på något nytt och förhoppningsvis tycker jag om det.
Den här bloggen kommer handla om allt jag stickar och virkar. Den kommer också handla om vardagssörjan som infinner sig varje dag. Hoppas ni tycker om den.
Hej.